Η Ταιβάν μελετάει την εξέλιξη ενός νέου οχήματος μάχης με ραβδωτό πυροβόλο 105 χλστ ώστε να αυξήσει την κινητικότητα και την ισχύ πυρός των δυνάμεων της.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Taiwan News, το γραφείο εξοπλισμών του υπουργείου άμυνας (Υπ.Αμ.) ξεκίνησε την εξέλιξη μιας νέας έκδοσης του οχήματος πυρών υποστήριξης πεζικού Yunpao.
Το νέο όχημα μάχης, ευρέως γνωστό ως καταστροφέας αρμάτων, θα είναι οπλισμένο με τρία διαφορετικά όπλα, το κύριο όπλο ένα ραβδωτό πυροβόλο 105 χλστ και δευτερεύοντα όπλα ένα βαρύ πολυβόλο διαμετρήματος 12,7 χλστ και ένα πολυβόλο 7,62 χλστ.

Σύμφωνα με τον προυπολογισμό του Υπ.Αμ. για το 2021, το γραφείο οπλισμών έχει δεσμεύσει $27 εκατομμύρια για την κατασκευή των πρωτοτύπων του μελλοντικού οχήματος πυρών υποστήριξης.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, παρόλο που οι κάννες πυροβόλου 105 χλστ θα αγοραστούν από το εξωτερικό, η μελλοντική μαζική παραγωγή των όπλων θα εξελιχθεί στην Ταιβάν μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας. Επιπλέον, αναμένεται ότι η δύναμη οπισθοδρόμησης του τεθωρακισμένου οχήματος μπορεί να περιοριστεί αποτελεσματικά περισσότερο από 70 τοις εκατό.

Η νέα έκδοση θα προσαρμοστεί ειδικά για τις ταχείες εφόδους και θα ενταχθεί στα νεοϊδρυθέντα τακτικά συγκροτήματα τάγματος του ταϊβανέζικου Στρατού. Την ίδια στιγμή, το γραφείο εξοπλισμών αναβαθμίζει τα συστήματα πυροβόλου για να χρησιμοποιούνται μέσω τηλεχειρισμού. Για την σχεδίαση του οχήματος, το γραφείο εργάζεται με το εθνικό ινστιτούτο επιστήμης και τεχνολογίας Τσανγκ-Σαν.

Σήμερα ο ταϊβανέζικος Στρατός διαθέτει διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα Yunpao, όπως τα μοντέλα CM-32 και CM-33, τα οποία είναι εξοπλισμένα με εκτοξευτές βομβίδων, και το CM-34, το οποίο είναι οπλισμένο με πυροβόλο Mk44 των 30 χλστ.

 

Πηγή: defence-blog.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: