Ταϊβάν: Αυτόν τον μήνα θα ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου εθνικού υποβρυχίου

Υπ. Άμυνας Ταϊβάν | Υπο κλίμακα μοντέλο του εθνικού υποβρυχίου της Ταϊβάν

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο Taiwan News την Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, αυτόν τον μήνα, η Ταιβάν πρόκειται να ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου εγχώριας κατασκευής. Τον Σεπτέμβριο 2019, το ταϊβανέζικο υπουργείο εθνικής άμυνας ανακοίνωσε ότι διέθεσε χρηματοδότηση ύψους 10,6 δισεκατομμυρίων νέων δολαρίων Ταϊβάν (NT$) (περίπου 342 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για το εγχώριο πρόγραμμα υποβρυχίου, όμως η χρηματοδότηση διατέθηκε το 2020.

Τον Ιούλιο του 2016 το ταϊβανέζικο Ναυτικό άρχισε τις εργασίες σχεδιασμού του εγχώριου προγράμματος υποβρυχίου, ελπίζοντας να το έχει ολοκληρώσει μέχρι το 2024. Ο Αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Μέι Τσιά Σου, σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής δήλωσε: “Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουνε την σχεδίαση μέχρι το 2019 και να τελειώσουμε τις εργασίες μέχρι το 2024”.

Τον Μάιο του 2019, η Ταιβάν αποκάλυψε μια μακέτα υπο κλίμακα του πρώτου εθνικού ηλεκτρικού-πετρελαίου υποβρυχίου εγχώριας κατασκευής και σχεδίασης για το νέο ναυπηγείο που θα συμμετέχει στην κατασκευή και επισκευή της νέας δύναμης στόλου υποβρυχίων του Ναυτικού της Δημοκρατίας της Κίνας στην νοτιότερη παράκτια πόλη Καοσιούνγκ.

Πέρυσι, το ταϊβανεζικο υπουργείο άμυνας πραγματοποίησε διαβουλεύσεις με ξένες ναυπηγικές βιομηχανίες συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών, αμερικανικών, ιαπωνικών και ινδικών εταιρειών που διαθέτουν εμπειρία στην παραγωγή υποβρυχίων.

Το 2018, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την άδεια πώλησης υποσυστημάτων που σχετίζονται με υποβρύχια στην Ταιβάν τα οποία θα συνεισφέρουν στα σχέδια της Ταιβάν για την εγχώρια παραγωγή υποβρυχίων, αλλά η χώρα δεν ικανοποιήθηκε από την μεταφορά αμυντικής τεχνογνωσίας από τις ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο 2018, ο ιστότοπος Navy Recognition δημοσίευσε άρθρο που ανέφερε ότι συνταξιούχοι ειδικοί υποβρυχίων από την Ιαπωνία προσκλήθηκαν τον Σεπτέμβριο στην Ταιβάν για να εκπαιδεύσουν το απαραίτητο προσωπικό και να καταθέσουν μια έκθεση για το πρόγραμμα εθνικού υποβρυχίου της Ταιβάν. Οι ιαπωνέζοι ειδικοί λέγεται ότι ήταν συνταξιούχοι από τις βιομηχανίες Mitsubishi Heavy Industries (MHI) και Kawasaki Heavy Industries (KHI), οι δύο βιομηχανία που κατασκευάζουν εδώ και δεκαετίες υποβρύχια για το ιαπωνικό Ναυτικό.

Σήμερα το ταϊβανέζικο Ναυτικό λειτουργεί δύο ηλεκτρικά-πετρελαίου υποβρύχια κλάσης Hai Shih και δυο ηλεκτρικά-πετρελαίου υποβρύχια κλάσης Chien Lung που σταθμεύουν στην ναυτική βάση Τσόινγκ στο Καοσιούνγκ. Το Hai Shih (SS-791) ήταν ένα υποβρύχιο κλάσης Tench ενώ το Hai Pao (SS-792) ήταν ένα υποβρύχιο κλάσης Balao. Τα υποβρύχια παραδόθηκαν το 1973 στην Ταιβάν από το Ναυτικό των ΗΠΑ. Τα υποβρύχια κλάσης Chien Lung είναι τροποποιημένες εκδόσεις των ολλανδικών υποβρυχίων κλάσης Zwaardvis.

 

Πηγή: navyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.