ΗΠΑ: Εταιρεία αγώνων αυτοκινήτων εξελίσσει αθόρυβο καρότσι χειρός για τον Στρατό

Ένα τμήμα της εταιρείας Hendrick Motosports, η Hendrick Dynamics, συνεχίζει να εξελίσσει ένα καρότσι χειρός, γνωστό ως Silent Tactical Energy Enhanced Dismount (STEED), για τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Η Hedrick ειναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε για να συμμετέχει σε αγώνες πρωταθλητισμού η οποία αυτήν την στιγμή προσφέρει μια καινοτόμο λύση για την μείωση του φορτίου των πεζοπόρων στρατευμάτων, ενισχύοντας την φονικότητα στις μάχες εκ του σύνεγγυς.

Η υπερφόρτωση των στρατιωτών είναι ένα καλά τεκμηριωμένο ζήτημα με άμεσες συνέπειες στην υπεροχή των μικρών ομάδων.

Ο ιστότοπος της εταιρείας γράφει ότι το STEED ενισχύει σημαντικά τις ανθρώπινες επιδόσεις κατά τις πεζοπόρες επιχειρήσεις. Μεγιστοποιώντας την υπεροχή των μικρόν ομάδων μέσω της μείωσης του υπερβολικού φορτίου των στρατιωτών, της μείωσης φόρτου μάχης, της μεταφοράς φονικού φορτιών και της ταχύτερης περισυλλογής και διακομιδής προσωπικού.

Το μηχανοκίνητο καρότσι STEED παρέχει μια καινοτόμο λύση στα υφιστάμενα κενά ικανοτήτων που έχουν διαπιστωθεί από τον Στρατό, το Σώμα Πεζοναυτών και τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Το μηχανοκίνητο STEED κινείται σε δύσβατο έδαφος, πάνω από πέτρες, εκτελεί επιτόπιες στροφές, μέσα απο υγρότοπους, βυθισμένο στο νερό ακόμα αναρριχιέται σε σκαλοπάτια. Ο ευπροσάρμοστος χώρος φορτίου και το χαμηλό κέντρο βάρους του επιτρέπουν τη φόρτωση μεγάλης ποικιλίας ωφέλιμων φορτίων, παρέχοντας στους διοικητές περισσότερες επιλογές κατά την σχεδίαση των αποστολών προς ανάληψη αποφασιστικών ενεργειών.

Υπεροχή μικρής τακτικής ομάδας:

Αυξημένη ικανότητα φορτίου.

Μειωμένη καταπόνηση και ένταση.

Μεγαλύτερη αντοχή και αυτονομία.

Βαρύτερα όπλα → φονικότητα.

Περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) → ικανότητα επιβίωσης.

Βελτιωμένη αυτοσυντήρηση.

Κίνηση σε υπόγειες εγκαταστάσεις.

Άμεση διακομιδή απωλειών υγείας.

Μεταφορά ρομποτικών.

Αθόρυβο τελευταιο μίλι.

Το νέο καρότσι χειρός ελαχιστοποιεί τους τραυματισμούς και βελτιώνει την αντοχή μειώνοντας το φορτίο.

Οι αξιολογήσεις πεδίου χρησιμοποιώντας το STEED επέδειξαν σημαντική μείωση στους παλμούς της καρδιάς και την κατανάλωση ενέργειας. Η σύγκριση των στοιχείων δείχνει ότι οι χειριστές του μπορουν να μεταφέρουν τεσσερις φορές περισσότερο φορτίο ή να μετακινήσουν δυο φορές το βάρους τους σε 20 μίλια, με λιγότερη ένταση και καταπόνηση σε σχέση με την μεταφορά σακιδίων πλάτης.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.