Τελετή αποφοίτησης του εκπαιδευομένου προσωπικού του Κατάρ στην XXIII ΤΘΤ, στην Αλεξανδρούπολη (φωτ)

Αποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του Κατάρ. (ΓΕΣ)

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση προσωπικού του Στρατού Ξηράς του Κατάρ με την τελετή αποφοίτησης 35 Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Τεθωρακισμένων, παρουσία του Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΣ, που παρακολούθησαν την εκπαίδευση Αρμάτων LEO2 HEL.

Η εκπαίδευση διεξήχθη με μέριμνα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ από τις 02 Σεπτεμβρίου 2015.

Πλέον του προσωπικού Τεθωρακισμένων, 32 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί Πυροβολικού του ΚΑΤΑΡ έχουν ήδη αποφοιτήσει από το Προκεχωρημένο Σχολείο Υπηρετήσεως Αυτοκινούμενου Πυροβόλου PzH-2000GR και έλαβαν τα πτυχία τους σε αντίστοιχη τελετή στις 30 Οκτωβρίου 2015.

Αποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡΑποφοίτηση Εκπαιδευομένου Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Τελικά 62 άρματα της έκδοσης Α6 δεν απέκτησαν οι Καταριανοί; Ισχύει ό,τι κατασκευάζονται και πως η ΜΕΤΚΑ και κάποιοι άλλοι έχουν υποκατασκευαστικό έργο στη χώρα μας; Γνωρίζουμε τι διαφορές διακρίνουν την καταριανή έκδοση του Leo2; Ευχαριστώ.

    1. Ναι, Χάρη, στα πλαίσια σύμβασης που υπογράφηκε το 2013 με την γερμανική KMW οι καταρινοί αγόρασαν 62 άρματα της έκδοσης Leopard 2A7 και 24 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού PzH 2000, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα πρώτα τέσσερα Leopard 2A7 και τρία αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH2000 του Κατάρ αναχώρησαν από την Γερμανία στα τέλη Οκτωβρίου.
      Την 26.08.2013 η ΜΕΤΚΑ ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την κατασκευή 62 σκαφών αρμάτων μάχης Leopard 2 για χώρα της Μέσης Ανατολής, ως γνωστόν αυτή τη στιγμή η μόνη χώρα που έχει παραγγείλει άρματα μάχης Leopard 2 και μάλιστα 62 στον αριθμό και από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι το Κατάρ.
      Το Leopard 2A7 σχεδιάστηκε για επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές άλλα και συγκρούσεις μικρής έντασης, είναι μια περαιτέρω εξέλιξη του Leopard 2A6 και διαθέτει κάποια υποσυστήματα (τηλεχειριζόμενος πυργος για πυρα εγγύς προστασίας, κάμερες παρατήρησης 360 μοιρών τοποθετημένες πάνω στο σκάφος, ενισχυμένα σκοπευτικά για να μην καταστρέφονται από θραύσματα, πέτρες και συντρίμμια κ.α.) του άρματος επίδειξης τεχνολογίας “Leopard 2 Peace Support Operations (PSO). Το πρωτότυπο διέθετε πυροβόλο L44 των 120 χιλιοστών (μικρότερη κάννη) για επιχειρήσεις σε κατοικημένους, απ’ όσο γνωρίζω τα καταρινά Leopard 2A7 θα διαθέτουν το πυροβόλο L55 (μακρύκαννο) των 120mm όπως επίσης και τον τηλεχειριζόμενο πύργο πάνω από τη θέση του γεμιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.