Ταϊλάνδη: Άνοιξε το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης στα UAS

Το ινστιτούτο αμυντικής τεχνολογίας και ανεπάνδρωτων εναέριων συστημάτων (DTI-UTC) δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξανόμενη απαίτηση αξιοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού που ζητείται από το υπουργείο εσωτερικών της Ταϊλάνδης, των υπηρεσιών που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, τον ευρύ δημόσιο τομέα όπως επίσης και την αυξημένη χρήση ανεπάνδρωτων εναερίων συστημάτων (UAS) ή ντρόουνς.

Το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης ανεπάνδρωτων εναέριων συστημάτων της Ταϊλάνδης είναι πιστοποιημένο ως ενας εγκεκριμένος πιστοποιημένος οργανισμός (ATO) σύμφωνα με τους κανονισμούς που καθορίζονται από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας Ταϊλάνδης (CAAT). Επίσης, το DTI-UTC προσφέρει δύο εκπαιδευτικές συνεδρίες που περιλαμβανουν:

  1. Άδεια χειρισμού εξ αποστάσεως (RPL) και
  2. Άδεια εκπαιδευτή χειρισμού εξ αποστάσεων (IRPL)

Με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία ευαισθητοποίησης στην ασφάλεια και την εθνική κοινωνική ευθύνη, να ενισχυθεί η τεχνολογία και η ασφάλεια στα διεθνή πρότυπα και να επιτευχθεί το όραμα του DTI-UTC να καθιερωθεί ως ο ηγέτης αμυντικής τεχνολογίας στην περιοχή για την υποστήριξη των συμμαχιών του βασιλικού Στρατού Ταϊλάνδης και των μελών της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Την 24η Σεπτεμβρίου 2020, το DTI-UTC, υπο τη διοίκηση του Στρατηγού Πορπολ Μανιριν, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Διευθυντών, διοργάνωσε την τελετή απονομής Πιστοποιητικών Έγκρισης Εκπαιδευτικού Οργανισμού. Ο Αρχηγός Αεροπορίας Πτέραρχος Πρισα Πρανταμπουκ, Γενικός Διευθυντής του Αμυντικού Ινστιτούτου, παρέλαβε το πιστοποιητικό που απονεμήθηκε απο τον Δρ Σουλα Σουκμανοπ, Γενικό Διευθυντή της CAAT, στην αίθουσα εκδηλώσεων Grand Diamond Ballroom, στην Ταϊλάνδη.

Οι νέες εκπαιδευτικές συνεδρίες που διοργανώνονται απο το DTI-UTC θα είναι ανοιχτές στο κοινό και λοιπούς λάτρεις των ανεπάνδρωτων εναέριων συστημάτων από τον Μάρτιο 2021.

Πηγή: UAS VISION/Bangkok Post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.