Δανία: Το Σύνταγμα Δραγώνων Γιουτλάνδης παρέλαβε τα πρώτα Leopard 2A7

Ο Βασιλικός Στρατός της Δανίας παρέλαβε τα πρώτα άρματα μάχης Leopard 2A7 μετά των εκσυγχρονισμό που δέχτηκαν από την έκδοση -A5 στη Γερμανία. Η τελετή παραλαβής έλαβε χώρα στις 5 Φεβρουαρίου στους στρατώνες του ιστορικού συντάγματος Δραγώνων της Γιουτλάνδης στο Holstebro, τη μόνη μονάδα του Δανικού Στρατού σήμερα που εξοπλίζεται με άρματα μάχης.

Τελετή παραλαβής των πρώτων Leopard-2A7 από τους Δραγώνους της Γιουτλάνδης (πηγή: Forsvaret)

Ο διοικητής του συντάγματος, συνταγματάρχης Anders Poulsen, εξέφρασε τη σημασία της παραλαβής των νέων Leopard-2A7 για την ικανοποίηση των αναγκών του στρατού για κινητικότητα, θωράκιση και οπλισμό για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Σημείωσε επίσης, πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει η εκπαίδευση εκπαιδευτών, μηχανικών και πληρωμάτων στη νέα έκδοση του άρματος πριν τη μεταφορά των Leopard-2A7 στην 1η Ταξιαρχία του Στρατού που είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική κατασκευάστρια εταιρία Krauss-Maffei Wegmann (KMW), ο Στρατός της Δανίας θα ολοκληρώσει τις παραλαβές των 44 αναβαθμισμένων Leopard-2A7 μέχρι το 2022. Η αναβάθμιση των δανικών Leopard είναι σε επίπεδο όμοιο σχεδόν με τα Leopard-2A7V του Γερμανικού Στρατού αλλά διατηρούν την κωδικοποίηση Leopard-2A7 σε δανική υπηρεσία.

Πηγή: ptisidiastima.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.