Ολλανδία: Αγορά 199 βλημάτων Excalibur για τα PzH 2000NL

To υπουργείο εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ενέκρινε την πιθανή στρατιωτική πώληση εξωτερικού (FMS) εκατόν ενενήντα εννιά (199) τακτικών βλημάτων πυροβολικού Excalibur Increment IB M982Al όπως επίσης και συναφή εξοπλισμό προς την κυβέρνηση της Ολλανδία με εκτιμώμενη αξία $40,55 εκατομμυρίων.

Η κυβέρνηση της Ολλανδία αιτήθηκε την αγορά 199 βλημάτων πυροβολικού Excalibur Increment IB M982Al. Στο αίτημα συμπεριλαμβάνεται η τεχνική υποστήριξη, η εκπαίδευση, σχετικός εξοπλισμό υποστήριξης και λοιπά συναφή στοιχεία υποστήριξης του προγράμματός και της επιμελητείας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η εκτιμώμενη αξία του προγράμματος είναι $40,55 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) των ΗΠΑ, η Ολλανδία θα ενσωματώσει αυτά τα πυρομαχικά στις μονάδες συμβατικού πυροβολικού που διαθέτουν τα αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000NL για την παροχή της ικανότητας πυρών ακρίβειας με στόχο να μειωθούν οι παράπλευρες απώλειες και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα σε αρκετούς τομείς των επιχειρήσεων. Η Ολλανδία δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολία στην ενσωμάτωση αυτού του εξοπλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις της.

To M982 Excalibur (πρώην ΧΜ982) είναι ένα καθοδηγούμενο βλήμα πυροβολικού διευρυμένου βεληνεκούς 155 χλστ που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συνεργατικής προσπαθείας μεταξύ του Ερευνητικό Εργαστήριο του Στρατού των ΗΠΑ και του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης, Μηχανικής Οπλισμού (ARDEC) του Στρατού των ΗΠΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

  1. 200.000 $ το κομμάτι περίπου!!! Σχεδόν, όσο μία κατευθυνόμενη βόμβα! Ίσως το υψηλό κόστος μονάδας να οφείλεται στα λίγα τεμάχια της παραγγελίας. Ίσως μια παραγγελία για 10.000 βλήματα να είχε το 1/4 του κόστους μονάδας.
    Υπάρχουν στοιχεία από άλλες, μεγαλύτερες παραγγελίες;

    1. Μαζί με τα παρελκόμενα όμως, που αναφέρονται στο αίτημα, αν και πάλι φαίνεται για αρκετά ακριβή υπόθεση, παρά την ακρίβεια που θα προσφέρουν ως έξυπνα πυρομαχικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.