Τηλεδιάσκεψη εργασίας Γεν. Διευθυντή ΓΔΠΕΑΔΣ με τον Αν. Υπ. Πολ. Άμυνας ΥΠΑΜ Σερβίας

Τηλεδιάσκεψη Εργασίας Γενικού Διευθυντή ΓΔΠΕΑΔΣ Δρ. Κωνσταντίνου Μπαλωμένου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτικής Άμυνας του ΥΠΑΜ Σερβίας κ. Bredrag Bandic

O Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, στο πλαίσιο των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, τηλεδιάσκεψη εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτικής Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας κ. Bredrag Bandic.

Κύρια αντικείμενα της συζήτησης αποτέλεσαν αφενός η ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας και αφετέρου το περιβάλλον ασφαλείας στα Βαλκάνια, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αρχικά και οι δύο αξιωματούχοι αναγνώρισαν το εξαιρετικό επίπεδο της Ελληνο – Σερβικής Συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ενώ στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε:

  • Στην εμβάθυνση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας.
  • Στις επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ανατολικής Ευρώπης και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια και την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.
  • Στην κατάσταση ασφαλείας στα Δυτικά Βαλκάνια, σημείο στο οποίο ο Δρ. Μπαλωμένος επισήμανε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας και τις προσπάθειες από μέρους της, προσέγγισης των μουσουλμανικών πληθυσμών των Βαλκανίων.
  • Στην τρέχουσα κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και κατά πόσο επηρεάζει την γενικότερη σταθερότητα και ασφάλεια των Βαλκανίων.
  • Στην ανάλυση των κοινών διμερών προκλήσεων και απειλών ασφαλείας.

Κλείνοντας, τονίσθηκε από κοινού, ότι  η μακροχρόνια σχέση των δύο χωρών, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή των Βαλκανίων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.