Την επομένη εβδομάδα ξεκινούν οι Δοκιμές Εν Πλω της ΤΠΚ 6

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Από την ερχομένη εβδομάδα ξεκινούν οι Δοκιμές Εν Πλω (SAT) της ΤΠΚ 6 που ναυπηγείται στα ναυπηγεία Ελευσίνας (Ναυπηγικές & Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ) και είχε καθελκυστεί στις 2 Ιουνίου 2018 με πλευρικό αριθμό Ρ78. Η επιχειρησιακή ένταξη στην δύναμη του Στόλου, αναμένεται στις αρχές του 2020.

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 23 Μαΐου 2019 ο τότε ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δηλώσει ότι το ναυπηγικό έργο στην ΤΠΚ είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% ενώ στην περίπτωση της ΤΠΚ 7 σε ποσοστό 70%.

Η ΤΠΚ 7 πρόκειται να καθελκυστεί σε διάστημα έξι μηνών, δηλαδή περί τα τέλη του 2019, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του τελευταίου προγραμματισμού. Με δεδομένο ότι όπως έχει γίνει γνωστό παλαιότερα, το πυραυλικό σύστημα της συγκεκριμένης μονάδος αναμένεται να αφιχθεί τον Ιούλιο του 2020 και η παράδοση εκτιμάται μετά τον Σεπτέμβριο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.