Σύστημα λέιζερ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (Φωτογραφία: US Navy)

Το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών (ONR) του Πολεμικού Ναυτικού (US Navy) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε την 14η Αυγούστου, λέει πως συνεχίζει την αναζήτηση βιομηχανικών προτάσεων για την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου όπλου λέιζερ αξιόπιστης τεχνολογίας για τα πλοία του Ναυτικού.

To Μάιο το ONR, διοργάνωσε την “Ημέρα της Βιομηχανίας” για να παρέχει στην κοινότητα της έρευνας και ανάπτυξης πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της τεχνολογίας λέιζερ “Solid-State Laser Technology Maturation” (SSL-TM). Διευθυντές εταιρειών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ανακοίνωσης, η οποία προσκαλούσε τον κλάδο της βιομηχανίας να επενδύσει στο πρόγραμμα σε διάφορα επίπεδα, από τις υποσυνιστώσες του προγράμματος μέχρι το σχεδιασμό των συστημάτων.

Το πρόγραμμα SSL-TM βασίζεται στην, υπό καθοδήγηση απο τον ONR, εργασία ανάπτυξης της κλίμακας κιλοβάτ λέιζερ. Μεταξύ των προγραμμάτων, το πρόγραμμα Marinetime Laser Demonstration εξέλιξε μια τεχνολογική ιδέα η οποία δοκιμάστηκε στη θάλασσα το 2011 πάνω σ’ένα παροπλισμένο πλοίο του US Navy.

Κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια η Ναυτική Διοίκηση Θαλασσίων Συστημάτων (NAVSEA), το ONR, η Αεροπορία του US Navy και η Αντιπυραυλική Διοίκηση (NAMDC), χρηματοδότησαν μία σειρά επιτυχημένων δοκιμών του υπό ανάπτυξη πρωτοτύπου επί του σκάφους ενός αμερικάνικου καταδρομικού πλοίου. Το US Navy σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα τεχνικά δεδομένα που θα προκύψουν από αυτή τη δοκιμή για την ενημέρωση των μελλοντικών δυνατοτήτων ανάπτυξης του συστήματος λέιζερ του US Navy.

Το πρωτότυπο μπορούσε να εξουδετερώσει μια μικρή βάρκα, παρακαλώ δείτε το βίντεο παρακάτω:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=awsQs4ct0c4&feature=plcp]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: