Το Νέας Γενιάς Ατρακτίδιο Σκόπευσης PDL NG θα έχει δυνατότητα ενσωμάτωσης στο Mirage 2000

H Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) έχει αναθέσει στην εταιρεία Thales σύμβαση για την εξέλιξη του ατρακτιδίου στόχευσης νέας γενιάς PDL NG (New Generation Laser Designation Pod).

Η τελευταία πρόοδος στο πρόγραμμα πρόκειται για συνέχεια της φάσης Μείωσης Κινδύνου που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 2013. Η μαζική παραγωγή του ατρακτιδίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Thales η εξέλιξη του PDL NG θα προσδώσει στην Γαλλική Πολεμική Αεροπορία (ADA) νέες δυνατότητες παρατήρησης και στόχευσης στα περίπλοκα θέατρα των επιχειρήσεων.
Ο σχεδιασμός του PDL NG θα προσδίδει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης στα μαχητικά Rafale και Mirage 2000.

Η φάση μείωσης κινδύνου, το πρώτο βήμα εξέλιξης κάθε προγράμματος, έχει επιβεβαιώσει την αρχιτεκτονική του συστήματος, τον υψηλού επιπέδου βαθμό λειτουργικής ενσωμάτωσης, την αξιοπιστία και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του PDL NG.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: