Το 2019 η Ρωσία θα κατασκευάσει συνολικά επτά πλοία και τέσσερα υποβρύχια για το Ναυτικό της, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέϊ Σόϊγκου.

“Το ναυτικό κατασκευαστικό πρόγραμμα… προβλέπει εντός του 2019 την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων -τριών πυρηνικών και ενός πετρελαίου/ηλεκτρικό- και την επισκευή εφτά πολεμικών  και βοηθητικών πλοίων,” όπως δήλωσε ο υπουργός σε σύσκεψη στο Σεβερόντβινσκ.

Όταν ξεκίνησε το κλειστό μέρος της σύσκεψης οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν.

Πριν την σύσκεψη, παρενέβη ο πρόεδρος της Ηνωμένης Ναυπηγικής Επιχείρησης (OSK), Αλεξέϊ Ραζμάνοφ.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν η παραλαβή του στρατηγικού υποβρυχίου Πρίγκιπας Βλαντιμίρ K-549 (Project 995A) και του πυρηνικού υποβρυχίου Καζάν (Project 885M), και η επισκευή και εκσυγχρονισμός του πυρηνοκίνητου καταδρομικού Ναύαρχος Ναχίμοφ (Project 11442).

Ο Σόϊγκου δήλωσε οτι τα υποβρύχια Πρίγκιπας Βλαντιμίρ και Καζάν θα εισέλθουν στην ενεργό υπηρεσία κατά το υπόλοιπο του έτους.

“Η παραλαβή των πυρηνικών υποβρυχίων Πρίγκιπας Βλαντιμίρ και Καζάν ειναι το άμεσο καθήκον της Επιχείρησης Ναυτικών Κατασκευών… Όπως διέταξα τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, όλες οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν φέτος,” δήλωσε ο υπουργός.

Τόνισε οτι στο μέλλον αυτά τα υποβρύχια θα “καθορίσουν την εικόνα” του στόλου ρωσικών υποβρυχίων και θα αυξήσουν την αμυντική ικανότητα και ενισχύουν τις θέσεις της Ρωσίας στους ωκεανούς και τις παγκόσμιες θάλασσες.

“Σήμερα πρόκειται να συζητήσουμε την παραλαβή των υποβρυχίων, την επισκευή του πυρηνικού καταδρομικού Ναύαρχος Ναχίμοφ και την κατασκευή των πλοίων για τις αναγνωριστικές αποστολές σε απομακρυσμένες θαλάσσιες περιοχές,” δήλωσε ο Ρώσος υπουργός άμυνας.

Svilen Petrov

Απόδοση/Μετάφραση απο το maritimeherald.com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: