Το άρμα μάχης Karrar είναι έτοιμο να παραδοθεί στον Ιρανικό Στρατό

©IRNA | Το ιρανικής κατασκευής κύριο άρμα μάχης Karrar

[dropcap size=small]Ο[/dropcap] Ιρανός υπουργός Άμυνας ταξίαρχος Αμίρ Χαταμί ανακοίνωσε ότι το νέας κατασκευής σύγχρονο κύριο άρμα μάχης της χωράς με την ονομασία Karrar έχει παραχθεί μαζικά και ειναι έτοιμο να παραδοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το εν λόγω το άρμα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Αύγουστο του 2016. Ενα απόσπασμα βίντεο του ιρανικού τηλεοπτικού σταθμού “Telewebion” μεταδόθηκε στο Youtube το οποίο προέβαλε το κύριο άρμα Karrar κατά τις δοκιμές στην έρημο.

“Το Karrar είναι έτοιμο για να παραδοθεί στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων”, δήλωσε ο ταξίαρχος Χαταμί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017.

Τον Μάρτιο το Ιράν αποκάλυψε το άρμα επισήμως και ενεργοποίησε την γραμμή μαζικής παραγωγής σε μια τελετή όπου παρευρέθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας ταξίαρχος Χουσειν Ντεχκαν.

“Το άρμα μπορεί να συναγωνιστεί τα πιο σύγχρονα άρματα σε όλον τον κόσμο και στους τρεις τομείς: Της ισχύος, ακρίβειας και κινητικότητας όπως επίσης και στην συντήρηση και την ανθεκτικότητα στο πεδίο της μάχης”, δήλωσε ο ταξίαρχος Ντεχκαν, στο λόγο που εκφώνησε στην τελετή.

Τον Μάρτιο του 2017, ο ιρανός υπουργός άμυνας ταξίαρχος Χουσεϊν Ντεχκαν εγκαινίασε την γραμμή παραγωγής του νέου, εγχώριας κατασκευής, κύριου άρματος μάχης Karrar στο βιομηχανικό σύμπλεγμα τεθωρακισμένων Μπανι-Χασέμ της επαρχίας Ντορουντ, στην Λορεστάν. Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές, το άρμα μάχης Karrar βασίζεται στο σκάφος του σοβιετικής κατασκευής T-72 άλλα διαθέτει νέο πύργο.

Το κύριο άρμα μάχης Karrar ειναι εφοδιασμένο με έναν νέο πύργο συγκολλημένου χάλυβα ο οποίος ειναι οπλισμένος με ένα λειόκαννο πυροβόλο 125 χιλιοστών με εκκενωτή αερίων και θερμό-απαγωγικό περίβλημα. Το πυροβόλο μπορεί να βάλλει όλα τα βασικά πυρομαχικά όπως το διατρητικό σταθεροποιούμενο με πτερύγια αποσπώμενου κελύφους (APFSDS), το υψηλής εκρηκτικότητας αντιαρματικό (HEAT) και το υψηλής εκρηκτικότητας διασποράς (HEF) όπως επίσης και καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραυλους.

Το Karrar προστατεύεται από ένα νέο πακέτο θωράκισης με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA) στο μπροστινό μέρος του σκάφους και του πύργου το οποίο παρέχει προστασία εναντίον των επιθέσεων με βλήματα χημικής και κινητικής ενέργειας.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyReocognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.