Το Ηνωμένο Βασίλειο διαλύει μια Ταξιαρχία Θωρακισμένου Πεζικού

Η 1η Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης Κρούσης Βαθιάς Αναγνώρισης θα ενσωματώνει πυρά παρόμοια με αυτά που παρέχει μέσω ISTAR το MLRS της εικόνας (UK MoD/Crown copyright 2022)

Το Συμβούλιο Αρχηγών του Βρετανικού Στρατού διέλυσε μια από τις τρείς Ταξιαρχίες Θωρακισμένου Πεζικού καθώς προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιοργάνωσης «Future Soldier».

Η διάλυση της 1ης Ταξιαρχίας Θωρακισμένου Πεζικού με έδρα το Τιντουόρθ έλαβε χώρα στις αρχές Ιουλίου αλλά δεν ανακοινώθηκε εκείνη την στιγμή από τον Βρετανικό Στρατό η το υπουργείου άμυνας του Ην. Βασίλειου.

Δυο από τις Μονάδες Τεθωρακισμένου Ιππικού της Ταξιαρχίας, οι Household Cavalry και Royal Lancers, μεταφέρθηκαν στην νεοσύστατη 1η Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης (BCT) Κρούσης Βαθιάς Αναγνώρισης, η οποία προήλθε από την τέως 1η Ταξιαρχία Πυροβολικού, όπως είπε ένας εκπρόσωπος τύπου του Βρετανικού Στρατού την 29η Ιουλίου στον ιστότοπο Janes. Τρία πρώην Τάγματα Πεζικού της 1ης Ταξιαρχίας και μικρές Υπομονάδες υποστήριξης έχουν επίσης ανατεθεί υπο διοίκηση άλλων Ταξιαρχιών.

Ο Ταξίαρχος Νίλ Μπάντ, Διοικητής της 1ης BTC Κρούσης Βαθιάς Αναγνώρισης, είπε την 29η Ιουλίου στο Janes, «Όπως καθορίζεται στο όραμα Future Soldier για τον εκσυγχρονισμό του Βρετανικού Στρατού, η 1η Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης (BCT) Κρούσης Βαθιάς Αναγνώριση ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου. Αυτή είναι μια συναρπαστική εξέλιξη. Αφορά την ενσωμάτωση, βάσει σχεδιασμού, των πυρών και των πληροφοριών, της επιτήρησης, της πρόσκτησης στόχου και αναγνώρισης (ISTAR) που θα δώσει στον Βρετανικό Στρατό μια ισχυρή, σύγχρονη ικανότητα αναγνώρισης-κρούσης.»

Πηγή: Janes.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.