Το Ιράκ φέρεται να ενδιαφέρεται για γαλλικές κορβέτες κλάσης Gowind

Καλλιτεχνική απεικόνιση της κορβέτας Gowind (iXblue)

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ο ιστότοπος Tactical Report την 24 Ιουνίου 2022 το Ιράκ σύμφωνα φέρεται να ενδιαφέρεται για τις κορβέτες κλάσης Gowind που κατασκευάζονται από την γαλλική Naval Group.

Η σχεδίαση Gowind είναι μια οικογένεια φρεγατών, κορβέτων και παράκτιων περιπολικών χαλύβδινου σκάφους που εξελίχθηκε το 2006 από την γαλλική Naval Group, γνωστή κατά το παρελθόν ως DCNS, για την εκτέλεση αποστολών στις παράκτιες ζώνες όπως επίσης και ανθυποβρυχιακές αποστολής (ASW), αντιαεροπορικές αποστολές (AAW) και αντιπλοϊκές αποστολές (ASuW)

Η οικογένεια Gowind περιλαμβάνει σκάφη με μήκος από 85 έως 111 μέτρα και εκτόπισμα από 1000 ως 3100 τόνους. Η πρόωση τους βασίζεται σε ένα προωστήριο σκεύος συνδυασμού πετρελαίου και πετρελαίου (CODAD) και περιλαμβάνει water jets για βελτιωμένη ικανότητα ελιγμών στα ρηχά νερά και επιδόσεις υψηλής ταχύτητας.

Η σχεδίαση Gowind μπορεί να αναπτύξει ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (UAV), ανεπάνδρωτα οχήματα επιφανείας (USV) και υποβρύχια ανεπάνδρωτα οχήματα (UUV). Το πρυμναίο κατάστρωμα έχει δυνατότητα παροχής υποστήριξης ελικοπτέρου 10 τόνων ή επιχειρήσεων UAV.

Τα οπλικά συστήματα της πλατφόρμας αποτελούνται από ένα ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών και πύραυλους επιφανείας – αέρος MICA. Είναι οπλισμένη με αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet. Το ραντάρ και άλλοι αισθητήρες είναι τοποθετημένοι πάνω σε έναν μοναδικό κεντρικό ιστό επιτρέποντας έτσι την 360 μοιρών παρατήρηση.

Ιρακινές Ναυτικές Δυνάμεις

Οι ιρακινές Ναυτικές Δυνάμεις ή το ιρακινό Ναυτικό είναι η υπηρεσία ναυτικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ. Ιδρύθηκε το 1937, αρχικά ως Δύναμη Παράκτιας Προστασίας του Ιράκ, η κύρια αποστολή της ήταν η προστασία της ιρακινής ακτογραμμής και το παράκτιων εγκαταστάσεων, η επίσημη ονομασία της αλλάξει την 12η Ιανουαρίου 2005 σε Ιρακινές Ναυτικές Δυνάμεις.

Τον Φεβρουάριο 2011, το Ναυτικό διέθετε περίπου 5000 Ναύτες και Πεζοναύτες οι οποίοι σχημάτιζαν ένα Επιχειρησιακό Αρχηγείο, πέντε εν πλω Μοίρες και δύο Τάγματα Πεζοναυτών.

Πηγή: navyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.