Το Ιράν εξόπλισε άρματα M60 με σύστημα παρεμβολής των Α/Τ TOW

Άρμα μάχης M60A1 του Ιράν. (K. Aksoy/Flickr)

Ο Αρχηγός των Ιρανικών Επίγειων Δυνάμεων Υποστράτηγος Αχμαντ Ρέζα Πουρδαστάν ανακοίνωσε ότι το Ιράν έχει εξοπλίσει τα άρματα M60 που διαθέτει με συστήματα παρεμβολών για να παρεμποδίσει την επίδοση του TOW και άλλων αντίστοιχων αντιαρματικών πυραύλων.

“Έχουμε εγκαταστήσει σύστημα ελέγχου πυρός και συστήματα παρεμβολών στα άρμα μάχης M60 για να γίνει εφικτή η εκτροπή του TOW και άλλων αντιαρματικών πυραύλων,” δήλωσε ο Πουρδαστάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιοδικό του Ιρανικού Στρατού “Saf” την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι Επίγειες Δυνάμεις μελετούν την ενίσχυση των πυραυλικών δυνατοτήτων στο τρέχον Ιρανικό έτος (ξεκίνησε την 20η Μαρτίου).

Ο υποστράτηγος Πουρδαστάν ανακήρυξε τη δημιουργία, από την Επίγεια Δύναμη, ταξιαρχιών άμεσης αντίδρασης για την αντιμετώπιση των απειλών της χώρας.

Τον Φεβρουάριο σε σχετικές παρατηρήσεις, ο Υπαρχηγός των Χερσαίων Στρατιωτικών Δυνάμεων του Ιράν υποστράτηγος Κιουμάρς Χεϊντάρ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν εξοπλιστεί με τα εγχώριας κατασκευής άρματα μάχης “Karrar” με χαρακτηριστικά παρόμοια με τα ρωσικά άρματα μάχης T-90.

“Τα άρματα “Karrar” έχουν παραδοθεί στις μονάδες μάχης των Επίγειων Δυνάμεων,” είπε ο υποστράτηγος Κιουμάρς Χεϊντάρ στους δημοσιογράφους στην Τεχεράνη.

Τόνισε επίσης τα σχέδια ενσωμάτωσης νέων, προηγμένων συστημάτων πάνω στα άρματα Karrar και Zolfaqar.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Fars News για την “Προέλαση”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Εδώ και καιρό έχουν εμφανιστεί – και σε παρελάσεις – άρματα Μ60Α1 Samsam με τέτοιους παρεμβολείς (ενίοτε και με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση), ενώ έχουν παρατηρηθεί τοποθετημένοι και σε T-72S Shilden. Εκτός και αν ο υποστράτηγος Πουρδαστάν αναφέρεται σε νέο μοντέλο παρεμβολέα.

    Το Karrar πότε θα το δούμε άραγε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.