Το Ιραν κατασκευάζει νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Κατά την διάρκεια παρέλασης τον Σεπτέμβριο το Ιράν παρουσίασε νέο στρατιωτικό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένου και ένα νέο ΜΕΑ. (Φωτογραφία: armyrecognition)

Ιρανοί ειδικοί έχουν δημιουργήσει ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ), με δυνατότητα βομβαρδισμού, Σύμφωνα με τον διοικητή της αεροπορικής βάσης Khatam al-Anbia ταξίαρχο Farzad Esmaili, το νέο ΜΕΑ ονομάστηκε Hazem, είναι ένα αεροσκάφος μεγάλου βεληνεκούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις βομβαρδισμού.

Ο Esmaili επισήμανε οτι το ΜΕΑ έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει σε αποστολές αναγνώρισης, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μεταφορικό αεροπλάνο μικρού φορτίου αν χρειαστεί.

Ο Ιρανός διοικητής συμπλήρωσε ότι το Hazem δεν έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πυραύλους, “μπορούμε όμως να τοποθετήσουμε εκρηκτικά”.

Τα τελευταία χρόνια, το Ιράν έχει κάνει μεγάλα επιτεύγματα στο τομέα της άμυνας και έχει επιτύχει σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτάρκεια στη παραγωγή στρατιωτικών και αμυντικών εξοπλισμών.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2010 το πρώτο εγχώριας κατασκευής μεγάλου βεληνεκούς ΜΕΑ, με το όνομα Karrar.

To Karrar μπορεί να μεταφέρει βλήματα που του δίνουν την δυνατότητα αποστολών βομβαρδισμού για την καταστροφή επίγειων στόχων και να πετά σε μεγάλες αποστάσει, πετώντας 24 ώρες χωρίς στάση.

Το Σεπτέμβριο του 2012, αποκάλυψε ακόμα ένα ΜΕΑ, το οποίο ονομάζεται Shahed 129, το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές μάχης και αναγνώρισης, με αυτονομία 24 ωρών ασταμάτητης πτήσης.

Οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του Ιράν έχουν δηλώσει, κατ’επανάληψη, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις τους δεν αποτελούν απειλή για άλλες χώρες, ιδίως με τους γείτονες τους, επισημαίνοντας ότι το αμυντικό δόγμα του Ιράν βασίζεται στην αποτροπή

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.