Το Ισραήλ προσφέρει νέο σύστημα επίγνωσης κατάστασης για τα φορητά όπλα

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USSOCOM) ενσωματώνει στην στρατιωτική εφαρμογή κινητού τηλεφώνου πληροφοριών γεωχωρικών υποδομών και επίγνωσης κατάστασης Android Tactical Assault Kit (ATAK) οπλικές λύσεις για την επαύξηση της ετοιμότητας και της συντήρησης, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες με την βιομηχανία στο Jane’s κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τις Τεχνολογίες Στρατιώτη του Μέλλοντος της SMI στο Λονδίνο την 11η Μαρτίου.

Η Διοίκηση Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (NSWC) της USSOCOM αναζητεί τρόπους για να βελτιστοποιήσει το WeaponLogin Ecosystem της ισραηλινής Securbit, το οποίο περιλαμβάνει σύνολο εργαλείων (toolset) που είναι σχεδιασμένα για τη δημιουργία και ανάλυση των δεδομένων χρήσης του όπλου σε πραγματικό χρόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Securbit, Ιτάϊ Βάϊς, δήλωσε ότι η ενσωμάτωση του WeaponLogic Ecosystem στο ATAK θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2019.

Η τεχνολογία WeaponLogic Ecosystem χρησιμοποιείται από αρκετές Ένοπλες Δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Σουηδίας, για την υποστήριξη της συντήρησης των οπλοστασίων μικρών όπλων. Ωστόσο, η πρόσφατη συνεργασία με την NSWC είναι η πρώτη φορά που αυτή η λύση θα ενσωματωθεί σε ένα ευρύτερο σύστημα διαχείρισης μάχης (BMS).

Η τεχνολογία της Securbit περιλαμβάνει τον Έξυπνο Μετρητή που μπορεί να ενσωματωθεί μέσα στην πιστολοειδή λαβή των τυφεκίων εφόδου και πιστολιών, συμπεριλαμβανομένων των όπλων SAR21 της Σιγκαπούρης και Μ16,Μ4 και Glock των ΗΠΑ. Οι Έξυπνοι Μετρητές μπορούν, εναλλακτικά, να ενσωματωθούν μέσα στους άνω υποδοχείς των M16 και M4, δήλωσε ο Βάϊς.

Ο Έξυπνος Μετρητής, οποίος υποστηρίζεται από λογισμό φορητού υπολογιστή, περιλαμβάνει τη δυνατότητα αποθήκευσης πληροφοριών που προσφέρουν στους χειριστές του όπλου και ενός ευρύτερου BMS πληροφορίες που περιλαμβανουν την κατάσταση του γεμιστήρα, την αρχική ταχύτητα του φυσιγγίου, την θερμοκρασία κάννης και ακόμα και την επιλεγμένη θέση του διακόπτη ασφάλειας του όπλου. Ο Βάϊς δήλωσε ότι ο Έξυπνος Μετρητής μπορεί επίσης να προγραμματιστεί για να αναγνωρίζει την κατεύθυνση των πυρών, το οποίο αργότερα θα υποστηρίξει την χρήση του με την τεχνολογία BMS.

Σύμφωνα με τον Βάϊς, το WeaponLogic Ecosystem θα διασυνδεθεί με το λογισμικό BMS του ATAK μέσω πολλαπλών ραδιοξοπλισμών υλοποιούμενων με λογισμικό (SDR) της εταιρείας Harris, συμπεριλαμβανομένου του Φορητού Ασύρματου Πολλαπλών Ζωνών AN/PRC-152.

Andrew White

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.