Το Κατάρ παρέδωσε 24 ΤΟΜΠ Storm στο Μάλι

Πηγή φωτογραφίας: Εφημερίδα Peninsula Qatar | 4Χ4 Τεθωρακισμένσ Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού Strorm είναι έτοιμα να μεταφερθούν στο Μάλι από την καταρινή Πολεμική Αεροπορία.

Οι καταρινές Ένοπλες Δυνάμεις παρέδωσαν είκοσι τέσσερα ελαφρά 4Χ4 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Storm στο Μάλι για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την εγκαθίδρυση της ασφάλειας όχι μόνο στη Δημοκρατία του Μάλι αλλά επίσης και στις αφρικανικές χώρες του Σαχέλ, γνωστές κι ως G5S.

Η παράδοση των στρατιωτικών οχημάτων στο Μάλι είναι μια νέα προσπάθεια του Εμιράτου του Κατάρ για να συνεισφέρει στην μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας, όχι μόνο στην Μέση Ανατολή αλλά επίσης στην Αφρική, στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Το G5 Σαχέλ ή G5S είναι ένα θεσμικό πλαίσιο για τον συντονισμό των αναπτυξιακών πολιτικών και των θεμάτων ασφαλείας στη Δυτική Αφρική. Ιδρύθηκε την 16 Φεβρουαρίου 2014 στην Νούακσοτ, την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας. Στη σύνοδο κορυφής των πέντε κρατών του Σαχέλ: Μπουρκίνα Φάσο, Τσάντ, Μάλι, Μαυριτανία και Νίγηρας επικυρώθηκε η σύμβαση για την εγκαθίδρυση του Σαχέλ την 19η Φεβρουαρίου 2014 και εδρεύει μόνιμα στην Μαυριτανία. Ο συντονισμός του υλοποιείται από διαφορετικά επίπεδα.

Το G5S εχει την εξουσιοδότηση να πολεμήσει την τρομοκρατία, το παραδοσιακό οργανωμένο έγκλημα και την σωματεμπορία στην περιοχή του G5 Σαχέλ. Η πρώτη επιχείρηση του πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 από τους Στρατούς των Μπουρκίνα Φάσο, Μάλι και Νίγηρα.

Το Storm είναι ένα 4Χ4 ΤΟΜΠ που κατασκευάστηκε από την καταρινή εταιρεία Stark Motors, που έχει έδρα στην Ντόχα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 στο Κατάρ και είναι ο πρώτος προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων για όλες τις ανάγκες θωρακισμένων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Το Storm βασίζεται πάνω στο ελαφρύ φορτηγό Toyota Land Cruiser σειράς 79. Το τεθωρακισμένο αμάξωμα του οχήματος παρέχει προστασία μέχρι το επίπεδο I των CEN B6/ NIJ III/ STANAG εναντίον βολών φυσιγγίων διαμετρήματος 7,62Χ51 BALL M80 και 5,56Χ45 SS109. Η οροφή του οχήματος μπορεί να δεχθεί πύργο ανοιχτής οροφής  οπλισμένο με ενα πολυβόλο διαμετρήματος μέχρι 12,7 χιλιοστα.

Το ΤΟΜΠ 4X4 Strorm είναι εξοπλισμένα με ένα υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα, Toyota 4,5 L V8 που αποδίδει 195 ίππους, και είναι συζευγμένος με ένα χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των πέντε σχέσεων. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 στρατιώτες συμπεριλαμβανομένων του Οδηγού και του Αρχηγού.

Πηγή φωτογραφίας: Εφημερίδα Peninsula Qatar | 4Χ4 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού Strorm είναι έτοιμα να μεταφερθούν στο Μάλι από την καταρινή Πολεμική Αεροπορία.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.