Το Πακιστάν περιέγραψε τους βιομηχανικούς στόχους του για το FGFA

©IHS Markit/Patrick Allen

Το Πακιστανικό Αεροδιαστημικό Σύμπλεγμα (PAC) περιέγραψε τα φιλόδοξα σχέδια του για την υποστήριξη της εξέλιξης του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς (FGFA) – αλλιώς γνωστό στο Πακιστάν ως Project AZM.

Η επιχείρηση PAC, η οποία ανήκει και διοικείται από την πακιστανική Πολεμική Αεροπορία (PAF), επιβεβαίωσε ότι ίδρυσε ένα νέο γραφείο – την μονάδα Αεροπορικής Έρευνας, Τοπικοποίησης και Εξέλιξης (AvRID)- για να ηγηθεί του προγράμματος FGFA.

Το πρόγραμμα εξέλιξης υποστηρίζεται μέσω της ανάπτυξης απο το Πακιστάν ενός νέου αεροδιαστημικού συμπλέγματος  -με την ονομασία “Αεροπορική Πόλη”- που άρχισε το 2017 για να υποστηρίξει το Project AZM και τις λοιπές εθνικές στρατιωτικές αεροδιαστημικές απαιτήσεις.

“Το γραφείο του ΓΔ (Γενικού Διευθυντή) του AvRID ιδρύθηκε για να μετατρέψει σε πραγματικότητα το όραμα του επιτελείου αεροπορίας… με τον μακροπρόθεσμο στόχο της εξέλιξης του δικού μας μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς (FGFA),” δήλωσε η PAC στον ιστότοπο της.

“Η εξέλιξη του FGFA θα ειναι ένα μεγάλο εθνικό πρόγραμμα που συνεπάγεται τεράστιο όγκο εργασιών, πιθανόν όχι όλες από αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν εντός PAC ή ακόμα εντός του Πακιστάν.

“Τέτοιας μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης απαιτεί συνεργατικές εργασίες από αριθμό βιομηχανικών (δημόσιων και ιδιωτικών) και ακαδημαϊκών οργανισμών για να εκπληρωθεί το τεράστιο έργο,” πρόσθεσε.

Με στόχο να “διαχειριστούμε ενα πρόγραμμα μηχανικής ανάπτυξης αυτού του μεγέθους”, πρέπει να δημιουργηθούν διαδικασίες διαχείρισης του έργου, της τεχνολογίας και των μηχανικών εργασιών, δήλωσε η PAC.

Η PAC περιέγραψε επίσης αρκετές ειδικές ομάδες έργου που θα δημιουργήσει σε συνεργασία με άλλες εθνικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Αεροπορική Πόλη”.

Σε αυτές περιλαμβάνεται το γραφείο μηχανικής διαχείρισης και υποστήριξης, ένα ινστιτούτο αεροπορικής σχεδίασης, ένα ινστιτούτο σχεδίασης ηλεκτρονικών αποστολής, ένα ινστιτούτο σχεδίασης δομές πλαισίων αέρος, ένα κέντρο Εξελιγμένων Τεχνολογιών και ένα κέντρο Δοκιμαστικών Πτήσεων.

Η PAC ανακοινωσε ότι το AvRID θα συνεργαστεί και θα ενισχύσει τις ικανότητες των παραπάνω διάφορων υπηρεσιών της Αεροπορικής Πόλης στην ανάδοχη του Project AZM. “Αυτό θα συγκεντρώσει μαζί όλα τα συγκροτήματα της βιομηχανίας και της ακαδημίας για την κατασκευή ενός ερευνητικού κέντρου υψηλής τεχνολογίας για την ενίσχυση των εγχώριων δυνατοτήτων”.

Jon Grevatt

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.