To UFO της Βαλτικής ήταν κατασκεύασμα των Ναζί;

Από την ανακάλυψη του στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας το Μάιο του 2011, το περίεργο σχήμα έχει μαγέψει τους ερευνητές (Φωτογραφία: dailymail)

Η διαμάχη γύρω από το μυστηριώδες αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας, συνεχίζεται. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το εύρημα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ΑΤΙΑ-UFO από το διάστημα. Ένα δημοσίευμα λέει ότι είναι μία μυστική στρατιωτική βάση των Ναζί, ένα άλλο λέει ότι δεν είναι τίποτα, μόνο ένα κομμάτι βράχου.

Η είδηση για την υποτιθέμενη ανακάλυψη του UFO παρουσιάστηκε παγκοσμίως από τους Σουηδούς ερευνητές Peter Lindberg και Denis Asberg. Το προηγούμενο καλοκαίρι, έψαχναν για Σουηδικά πλοία που βυθίστηκαν από τους Ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Β’ΠΠ). Το σόναρ βρήκε ενα μυστηριώδη στρόγγυλο αντικείμενο με διάμετρο περίπου 60 πόδια (18,2 μέτρα) στο πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος 300 ποδών. Ήταν αδύνατο να πλησιάσουν το αντικείμενο.

Ο Lindberg δήλωσε πως έχει δει αρκετά παράξενα πράγματα στη εργασία του, αλλά ποτέ δεν έχει δει κάτι τέτοιο κατά την διάρκεια της 18ετούς επαγγελματικής εμπειρίας του.

Οι “Ουφολόγοι” αμέσως υπέθεσαν ότι υπήρχε ένας ιπτάμενος δίσκος που βρίσκεται στο πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας. Η ιστορία παρατήρησης των UFO λέει ότι τ’αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα έχουν συχνά παρατηρηθεί πάνω από το νερό, ακόμα να βγαίνουν μέσα από αυτό. Αρκετά συχνά, “ιπτάμενοι δίσκοι” εμφανίστηκαν κοντά σε πλοία και αεροσκάφη. Είναι επίσης πολύ πιθανό ενα εξωγήινο διαστημόπλοιό να κατέπεσε μέσα στη θάλασσα.

Κάποιοι ερευνητές κατηγορούν τα UFO για τους μαζικούς θανάτους θαλάσσιων οργανισμών. Αυτό αφορά τα δελφίνια και τις φάλαινες. Στη Τασμανία, για παράδειγμα, 2768 φάλαινες και 146 δελφίνια βγήκαν στις ακτές τα τελευταία εννέα χρόνια. Ο αμερικάνος “ουφολόγος” J. Rossel συνέλεξε στατιστικά στοιχεία που λένε ότι τα θαλάσσια ζώα αυτοκτονούν πιο συχνά στις περιοχές που είχαν παρατηρηθεί αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

Ο συνταξιούχος αξιωματικός του Σουηδικού Ναυτικού Anders Autellus λεει οτι μπορεί να είναι μία συσκευή που είχε ως αποστολή να παρεμβάλει την κίνηση των Ρωσικών και Βρετανικών υποβρυχίων στη θαλάσσια περιοχή (Φωτογραφία: dailymail)

Επιστροφή στη “Βαλτική ανωμαλία”. Τον Ιούνιο αυτού του έτους, οι Lindberg και Asberg επέστρεψαν σ’εκεινα τα μέρη για να εξερευνήσουν την ανακάλυψη τους. Κατάφεραν να το αποτυπώσουν σε ενα βίντεο. Ένα μήνα αργότερα, οι ερευνητές έλαβαν δεδομένα από το σόναρ που τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ήταν μία άκρως απόρρητη βάση των Ναζί από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που ήταν εξοπλισμένη με ανθυποβρυχιακά όπλα.

Σύμφωνα με το συνταξιούχο αξιωματικό του ναυτικού Anders Autellus, η κατασκευή που έχει μέγεθος 200 επί 25 πόδια και διπλούς τσιμεντένιους τοίχους, θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, για να παρεμποδίσει τα σήματα των Ρωσικών και Βρετανικών υποβρυχίων που έπλεαν στη περιοχή.

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμη, Bruchert Volker, πιστεύει ότι “το UFO της Βαλτικής” είναι απλά ένας βράχος. Ο επιστήμονας κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού μελέτησε τα δείγματα από το τόπο της ανακάλυψης. Ο καθηγητής πιστεύει πως δεδομένου ότι η Βαλτική Θάλασσα εμφανίστηκε ως αποτέλεσμα της τήξης των παγετώνων, οι βράχοι αυτοί πιθανώς να διαμορφώθηκαν περίπου εκείνη την εποχή, Πιθανό, να ήταν οι παγετώνες που έφεραν αυτά τα βράχια στη περιοχή.

Ωστόσο, ο Bruсhert δεν λέει τίποτα για το γεγονός ότι τα δορυφορικά τηλέφωνα και οι φωτογραφικές μηχανές σταματούν να λειτουργούν κοντά στο τόπο της ανακάλυψης. Με τη σειρά του, ο συνάδελφος του Bruсhert, γεωλόγος Dan Fornari, πιστεύει ότι δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, αλλά να περιμένουμε τα αποτελέσματα των επιπλέον αναλύσεων.

“Δεν θα δώσω πολύ μεγάλη σημασία σε οποιαδήποτε διατύπωση. Τουλάχιστον υπάρχει μία πιθανή εξήγηση: Το αντικείμενο είναι μία ναζιστική βάση πάνω στην οποία είναι εγκατεστημένα ανθυποβρυχιακά όπλα. “ είπε ο Dan Fornari.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό UFO στη περιοχής της Βαλτικής Θάλασσας. Την 27η Ιουλίου του 2008, ένας μυστηριώδης ασημί δίσκος παρατηρήθηκε να πετά για περίπου μία ώρα πάνω από τις Μπλε Λίμνες (κοντά στο Καλινίνγκραντ). Άνθρωποι που ξάπλωναν στη παραλία άρχισαν να κουνάνε τα χέρια τους προς το αντικείμενο: Είχαν κατά παράξενο τρόπο πειστεί ότι ήταν έτοιμοι να έρθουν σ’επαφη με εξωγήινους. Πολλοί κινηματογράφησαν το περίεργο φαινόμενο με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου τους. Ωστόσο, το Ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών και η Διοίκηση του Στόλου της βαλτικής αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Η φύση των Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων παραμένει άγνωστη στη σύγχρονη επιστήμη. Πριν αποδοθεί η προέλευση του ευρήματος σε δραστηριότητα εξωγήινης νοημοσύνης, κάποιος πρέπει να ψάξει για μία ρεαλιστική εξήγηση. Μετά απ’ όλα, τα πράγματα αποδεικνύονται ότι είναι πολύ πιο απλά από ότι πιστεύαμε.

Της Irina Shlionskaya

pravda.ru

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.