Τουρκία: Δοκιμές συνεργασίας μεταξύ ανεπάνδρωτου M113 και ιπτάμενου ντρόουν

Η τουρκική εταιρεία FNSS πραγματοποιεί δοκιμές ενός συνεργατικού σχεδίου ανάμεσα σε ένα ανεπάνδρωτο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113 και ένα ιπτάμενο ντρόουν.

Ο ιστότοπος DefenceTurk.net μετέδωσε πως ο επικεφαλής τεχνολογίας ανεπάνδρωτων επίγειων οχημάτων της FNSS, Τζάνκατ Αϊκούρτ, δήλωσε, κατά τη διάρκεια παρουσίασης την περασμένη εβδομάδα, ότι ξεκίνησαν οι δοκιμές που αφορούσαν την συνεργασία μεταξύ επίγειων και εναέριων συστημάτων στο πλαίσιο των επιχειρήσεων τεθωρακισμένων. Πρόσθεσε επίσης ότι η έρευνα, η οποία βασίζεται σε διαφορετικές έννοιες σχετικές με τα ανεπάνδρωτα οχήματα και τα UAV όπως τα ντρόους Kamikaze, είναι υπο εξέλιξη.

Τα οχήματα που περιλαμβάνονται στο έργο ιππικού Shadow αναμένεται να αναλάβουν σημαντικές αποστολές όπως αποστολές διοικητικής υποστήριξης, επιτήρησης, αναγνώρισης και υπηρεσίες μεταφορών σε επικίνδυνα εδάφη αλλά και διάσπασης ναρκοπεδίων.

Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες εάν το ΤΟΜΠ θα κατευθύνεται από τον ντρόουν ή αντιστρόφως.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. ΑΠΟ DR,
    ….Ὅταν περνᾶνε Καστελόριζο μέ μικρό drone καί βάφουν χωρίς νά πάρουμε χαμπάρι τήν σημαία μας, τί μποροῦν νά κάνουν μέ ἑκατοντάδες drones αὐτοκτονίας πού μπορεῖ ὁ κάθε τοῦρκος στρατιώτης νά ἐκτοξεύσει καί νά καθοδηγήση ἀπ’ ὁποιοδήποτε σημεῖο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.