Τουρκία: Προχωρά η εξέλιξη του εγχώριου συγκροτήματος ισχύος

Το συγκρότημα ισχύος LTVP αποδιδει 360 ίππους και σχεδιάστηκε για να εγκατασταθεί σε ερπυστριοφόρα οχήματα μάχης με μικρό βάρος οχήματος μέχρι 18 τόνους. Στην φωτογραφία πραγματοποιείται εγκατάσταση LTVP σε ACV-15

Η τουρκική Tumosan εξέλιξε και δοκιμάζει ένα νέο πετρελαιοκινητήρα και αυτόματο σύστημα μετάδοσης, το ALP Συγκρότημα Ισχύος Ελαφριού Ερπυστριοφόρου Οχήματος (LTVP), χρησιμοποιώντας έρευνα και εξέλιξη με εσωτερική χρηματοδότηση.

Ο ALP δοκιμάστηκε πάνω στο FNSS Savunma Sistemleri τεθωρακισμένο όχημα μάχης 15 (ACV 15). Μεγάλοι αριθμοί από αυτά είναι σε υπηρεσία με την τουρκική Διοίκηση Επίγειων Δυνάμεων (TLFC) και έχουν ονομαστεί Τούρκικά Οχήματα Μάχης (TIFV).

Η Tumosan επισημαίνει οτι το ALP LTVP μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε ερπύστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) σειράς M113. Οι εκδόσεις M113 χρησιμοποιούνται ακόμα από πολλές χώρες, με το M113A2 να κινείται με έναν παρωχημένο πετρελαιοκινητήρα Detroit Diesel 6V-53T των 275 ίππων συζευγμένο με μετάδοση κίνησης σταυρού X200-4.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το M113A3 θα επωφεληθεί από την σημαντική αύξηση του λόγου ισχύος/βάρους όταν θα εγκατασταθεί το LTVP. To συγκρότημα ισχύος σχεδιάστηκε για να εγκατασταθεί σε νέα ή ανακατασκευασμένα ερπυστριοφόρα ALV με μικτό βάρος οχήματος (GVW) μέχρι 18 τόνους.

“Εντός του πεδίου εφαρμογής ενός έργου εκσυγχρονισμού που ξεκίνησε από την τουρκική SSB (προεδρία αμυντικών βιομηχανιών), προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η πιλοτική ενσωμάτωση εντός του 2020 και θα ακολουθήσουν οι δοκιμές και πιστοποίηση οχήματος”, ανακοίνωσε η Tumosan.

Το συγκρότημα ισχύος LTVP αποδίδει 360 ίππους και σχεδιάστηκε για να εγκατασταθεί σε ερπυστριοφόρα οχήματα μάχης με μικρό βάρος οχήματος μέχρι 18 τόνους. Στην φωτογραφία πραγματοποιείται εγκατάσταση LTVP σε ACV-15

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.