Τρεις Τούρκοι Στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Λιβύη καθώς οι δυνάμεις του Χαφτάρ προελαύνουν προς την Μισράτα

Τρεις Τούρκοι Στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών εντός και γύρω από την πόλη της Μισράτα στην Λιβύη, όπως δήλωσαν τοπικές πηγές την Παρασκευή στην εφημερίδα Al Arab, τις οποίες επικαλείται ο τουρκικός ιστότοπος Ahval.

Έξι ακόμα τραυματίστηκαν, δήλωσαν οι πηγές. Τα σώματα των νεκρών Στρατιωτών μεταφερθήκαν στο αεροδρόμιο της Μισράτα.

Ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ και ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) προελαύνουν ώστε να καταλάβουν την Μισράτα που βρίσκεται στην Δυτική Λιβύη και αποτελεί το ισχυρό προπύργιο της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ λιβυκής κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία υποστηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία. Η επίθεση ξεκίνησε αφότου τα στρατεύματα του Χαφτάρ πήραν τον ελέγχο της παραθαλάσσιας πόλης της Σύρτης.

Τον προηγούμενο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταϊπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του έστελνε Στρατιώτες στην Λιβύη για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση αλλά και να συμβουλεύσουν τον Στρατό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΛΕΕ) που εδρεύει στην Τρίπολη. Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή αυτήν την εβδομάδα. Χώρες όπως η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που υποστηρίζουν τον Χαφτάρ, εναντιώθηκαν σφοδρά στην τουρκική εμπλοκή.

Ο θάνατος των τριών Στρατιωτών επιβεβαιώθηκε επίσης από μήνυμα του Libya Review στο Twitter, το οποίο διατηρεί στενούς δεσμούς με τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Την Τετάρτη, η αεροπορία του Χαφτάρ προσέβαλε στόχους στην νότια Μισράτα, υποστηρίζοντας οτι προκάλεσε μεγάλες απώλειες. Ο Στρατός του Χαφτάρ σχεδίαζε να καταλάβει την Μισράτα πριν την άφιξη των Τούρκων Στρατιωτών, δήλωσε υψηλόβαθμος διοικητής του ΛΕΣ στην σαουδαραβική εφημερίδα Asharq Al Aswat.

 

Πηγή: ahvalnews.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.