Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) παρέλαβε το πρώτο πλοίο παράκτιων επιχειρήσεων (LCS) εξοπλισμένο με το πολλαπλών λειτουργιών περιστροφικό ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) Hensoldt TRS-4D δέσμης-G και ανακοίνωσε την ονομασία AN/SPS-80 για αυτόν τον τύπο ραντάρ.

Το USS Indianapolis (LCS 17) που παραλήφθηκε από τον κύριο εργολάβο Lockheed Martin την 26 Ιουλίου είναι το πρώτο LCS κλάσης Freedom που εξοπλίστηκε με το ραντάρ επιτήρησης αέρος/επιφανείας. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αναβάθμιση έναντι του ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών συγκεντρωμένης δέσμης TRS-3D/16 (καταχωρημένο απο το Ναυτικό των ΗΠΑ ως AN/SPS-75) εγκατεστημένο στα πρώτα οχτώ πλοία της κλάσης Freedom.

To TRS-4D, που βασίζεται στην τεχνολογία νιτρίδιο γαλλίου στερεάς κατάστασης, αξιοποιεί πλήρως την ψηφιακή μορφοποίηση δέσμης (DBF), με επεξεργασία παλμού-Doppler σε όλες τις δέσμες.

Richard Scott

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

One Response

  1. Gunslinger32

    Γερμανικό ραντάρ για αμερικάνικα πλοία με αμερικάνικη ονομασία. 😉

    Η νέες γερμανικές φρεγάτες F125 φέρουν το ίδιο ραντάρ σε Fixed Panel, αλλά εκείνα τα πλοία μερικοί τα έχουν θεωρήσει/χαρακτηρίσει ως «αποτυχία», ενώ το USN λέει το ιδιο για τα LCS που αρκετοί τα θεωρούν ιδανικά για την Ελλάδα επειδή είναι αμερικάνικα, η επειδή πιστεύουν ότι τα αμερικάνικα συστήματα είναι γενικά και πάντα ανώτερα ενώ τα πλοία θα εξοπλιστούν με γερμανικά ραντάρ στα οποία φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη οι αμερικανοί.

    https://www.hensoldt.net/fileadmin/hensoldt/Datenblätter/300818_TRS-4D_Fixed_Panel_datasheet_E.pdf

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: