Τουρκία: Αντι-ντρόουν “τυφέκιο” ES-60

Ο κατασκευαστής ηλεκτρομαγνητικών και συστημάτων εκπομπών αντι-ντρόουν της Τουρκίας, Harp Arge, παρουσίασε το νέο ελαφρύ σύστημα αντιμετώπισης ντρόουν, με την ονομασία «ES-60 Electromagnetic Drone Savar». Παράγεται με την χρήση κεραίας τελευταίας τεχνολογίας, η οποία μείωσε το βάρος και το μέγεθος του όπλου. Το ES-60, ένα ηλεκτρομαγνητικό «τυφέκιο», είναι σχεδιασμένο με στόχο τη δημιουργία ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής για τη διακοπή των επικοινωνιών ανάμεσα στα ντρόουνς και των μονάδων ελέγχου τους και προκαλεί δυσλειτουργίες στις εχθρικές συσκευές. Η εταιρεία προσθέτει ότι το όπλο παρεμβολής κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας περισσότερο από 70% εγχώριας προέλευσης υλικά και θα παραχωρηθεί αποκλειστικά σε κυβερνητικές υπηρεσίες σύμφωνα με τους κανονισμούς περί όπλων.

Το νέο όπλο ES-60 Electromagnetic Drone Savar ζυγίζει 2,5 κιλά και μπορεί να παρεμβάλει εχθρικά ντρόουν εντός 3 χιλιομέτρων. Το νέο ES-60 Electromagnetic Drone Savar, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι μια αποτελεσματική λύση στην μάχη εναντίον των ντρόουν αφού δεν βλάπτει την ανθρώπινη υγεία και την περιβαλλοντολογική ασφάλεια και παράγει ένα αθόρυβο και γρήγορο αποτέλεσμα.

Η εταιρεία Hard Arge δήλωσε ότι εδώ και πολύ καιρό εργάζονται στον σχεδιασμό και την πρωτοτυποποίηση ενός αντι-ντρόουν όπλου αλλά η παραγωγή του κατέστη δυνατή μόνο μετά την απόκτηση της εταιρείας Ekba Holding που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη. Η Harp Arge επικεντρώνεται στην ικανοποίηση των αναγκών του τουρκικού Στρατού για ανεπάνδρωτα συστήματα, ηλεκτρονικό πόλεμο και συστήματα αυτοματοποιημένου χειρισμού (robotics). Οι πρώτες εξαγωγές του όπλου έγιναν στο Αζερμπαϊτζάν μετά τις επιτυχημένες δοκιμές του από τον Στρατό της χώρας το 2017.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.