Τουρκία: Το Φθινόπωρο οι δοκιμές του τεθωρακισμένου αμφίβιου οχήματος ZAHA

«Το ZAHA θα αρχίσει τις δοκιμές πιστοποίησης το Φθινόπωρο του 2020», δήλωσε ο Ναιλ Κουρτ, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής FNSS. Υποδεικνύοντας ότι το τεθωρακισμένο αποβατικό αμφίβιο όχημα (ZAHA) που αναπτύχθηκε από την FNSS για το τουρκικό Ναυτικό θα αρχίσει τις δοκιμές την φθινοπωρινή περίοδο.

«Οι δοκιμαστικές διαδικασίες θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα του 2021 και η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αρχίσει το 2022 και να ολοκληρωθεί το ίδιο έτος». Ο Κουρτ δήλωσε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε, εκτός της προγραμματισμένης διαδικασίας, η επεξεργασία κάποιων εξαρτημάτων του οχήματος ώστε να παράγονται στην Τουρκία. Η FNSS θα παραδώσει συνολικά 27 οχήματα: 23 θα μεταφέρουν προσωπικό, 2 θα χρησιμοποιηθούν για  διοίκηση και έλεγχο και 2 θα είναι οχήματα περισυλλογής.

Ο σχεδιασμός του σκάφους και οι ισχυροί υδροστρόβιλοι κινητήρες παρέχουν στο ZAHA υψηλή κινητικότητα με μεγίστη ταχύτητα 7 κόμβων στην θάλασσα και 70χλμ/ωρα στην στεριά. Το ZAHA, το οποίο μπορεί να αναρριχηθεί σε έδαφος με κλίση 60%, μπορεί εύκολα να διασχίσει κάθετα εμπόδια ύψους 90 εκατ. και τάφρους 2 μέτρων. Το ZAHA διαθέτει μεγάλη ισχύ πυρός με τον τηλεχειριζόμενο πύργο του να είναι εξοπλισμένος με ένα πολυβόλο 12,7 χλστ και έναν ταχυεκτοξευτή βομβίδων 40 χλστ.

Το όχημα ZAHA εξελίσσεται για να καλύψει τις ανάγκες τις τουρκικής διοίκησης ναυτικών δυνάμεων ώστε να αποβιβάζει με ασφάλεια τις δυνάμεις της κατά τις αμφίβιες αποβατικές επιχειρήσεις, όταν τα θωρακισμένα αποβατικά οχήματα φτάσουν στην ακτή υπηρετούν ως τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.