Τουρκία: Νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον ΕΜΖ των φρεγατών MEKO 200

©Cem Devrim Yaylali | Τουρκική φρεγάτα κλάσης Barbaros, TCG Orucreis (F-245)

Η τουρκική προεδρία αμυντικών βιομηχανιών (SSB) δημοσίευσε περαιτέρω λεπτομέρειες τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής (ΕΜΖ) που εκτελείται για τις φρεγάτες MEKO 200 (Track IIA/IIB) κλάσης Barbaros, της χώρας.

Οι τέσσερις φρεγάτες έχουν ήδη ολοκληρώσει τον πρωτο κύκλο εκσυγχρονισμού, στον οποίον το ραντάρ επιτήρησης αέρος/επιφανείας Thales Smart-S MK2 αντικατέστησε και στα τέσσερα πλοία το ραντάρ BAE Systems AWS-9 και οι εκτοξευτές MK 29 Sea Sparoow των δυο φρεγατών Track IIA αντικαταστάθηκαν με το σύστημα κάθετης εκτόξευσης (VLS) MK41.

Ωστόσο, η δεύτερη φάση του ΕΜΖ είναι πιο διευρυμένη. Στο πλαίσιο των συμβάσεων που ανατέθηκαν το 2018 σε Aselsan και Havelsan, όλα τα υφιστάμενα ραντάρ (εξαιρούμενου του Smart S), οι σουίτες ηλεκτρονικού πολέμου και ηχοβολιστικού και τα συστήματα αεράμυνας θα αντικατασταθούν.

Σύμφωνα με γράφημα με το πως θα είναι η φρεγάτα Barbaros μετά την ολοκλήρωση της ΕΜΖ, που δημοσιεύθηκε απο την SSB τον Ιανουάριο, η πιο προφανής διαφορά στην άνω διαρρύθμιση του πλοίου είναι οι νέοι ιστοί. Ένας περίκλειστος ιστός ενιαίος παρόμοιος με τον κεντρικό ιστό των κορβετών κλάσης ADA του τουρκικού Ναυτικού θα αντικαταστήσει τον παλιό σιδερόπλεκτο ιστό και θα δεχθεί το ραντάρ SMART-S MK 2 (επανατοποθετούμενο απο την υφιστάμενη θέση στο δεύτερο ιστό), και ακριβώς απο κάτω θα είναι οι κεραίες των συστημάτων ηλεκτρονικής υποστήριξης ARES-2NC. Οι κεραίες εκπομπής και λήψης του συστήματος ηλεκτρονικών αντιμέτρων και ηλεκτρονικής επίθεσης AREAS-2NC ειναι τοποθετημένες στις δυο πλευρές του ιστού.

Το στερεάς κατάστασης ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) αεροπορικής έρευνας MAR-D που αναπτύσσεται απο την Aselsan θα εγκατασταθεί στην κορυφή του δεύτερου ιστού. Το MAR-D, συμφωνά με την εταιρεία εχει βεληνεκές 100 χλμ.

Στο πλαίσιο του ΕΜΖ το τουρκικό Ναυτικό εξετάζει να αφαιρέσει τα πυροβόλα Oerlikon-Contraves Sea Zenith και το ραντάρ ελέγχου πυρός Contraves Sea Guard.

Cem Devrim Yaylali

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.