Η Τουρκία κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Eπικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας κατέρριψε το Σάββατο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, άγνωστης προέλευσης, το οποίο παραβίασε έξι φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στα σύνορα με τη Συρία.

«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο μας έξι φορές (…) καταρρίφθηκε από δύο μαχητικά μας F-16, τα οποία απογειώθηκαν» από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, έγραψε το υπουργείο στο Twitter, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του drone που καταρρίφθηκε, διευκρινίζοντας πως η προέλευσή του δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

26 Απαντήσεις

   1. Ξεφεύγει όμως οπτικά στο πίσω μέρος της ατράκτου που είναι στρογυλλοποιημένη, όπως Μπάνι Ζέτας στις παρακάτω φωτογραφίες με Ρώσους στρατιώτες. Ο κινητήρας φαίνεται πάντως περίεργος αφού ο «Spinner» μπροστά στον έλικα θυμίζει ένα P-51 Mustang.

    https://i1.wp.com/www.africanmilitaryblog.com/wp-content/uploads/2019/05/orlan-10-uav.jpg?resize=800%2C445&ssl=1

    https://www.ruaviation.com/images/ii/e23/f14/e23f1425f1b9aa1f4bc95d555afd015a.jpg

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Orlan-10_at_Army-2018.jpg

    1. Αυτό μάλιστα, εφόσον εμφανίζεται ολόιδιο και με τις τρύπες σε σχήμα εξάγωνου ακριβώς πίσω απο την πτέρυγα στην αριστερή μεριά.
     🙂

 1. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι Orlan, γιατι απλα το Orlan ειναι υψηλοπτερυγο, ενω αυτο της φωτο που επεσε ειναι χαμηλοπτερυγο, στην φωτο της καταρριψης ειναι αναποδα- με το πανω μερος ακουμπαει στο εφαφος και οι δυο εξατμισεις του κοιτανε προς τον ουρανο, ασε που το Orlan δεν δυο εχει εξατμισεις στο κατω μερος.(συν το οτι μερος της κεφαλης του κινητηρα ειναι εκτος του καλυματος, ακριβως πισω απο τον κωνο της ελικας)

 2. Τώρα,ἂν πώ ότι οἱ Τούρκοι μας δίνουν και το τέλειο παράδειγμα στο πώς αντιμετωπίζονται τα ΜΕΑ,και εννοώ βεβαίως τα δικά τους,που κάνουν υπερπτήσεις ἑλληνικού εδάφους,θα με παρεξηγήσετε;
  Αλλά βέβαια,ίσως ξεχνάω ότι «εμείς δέν κάνουμε τέτοια».

  1. Υπάρχουν πιο αποτελεσματικά μέσα, με λιγότερη φασαρία για αυτό το σκοπό. Παραθέτω πρώτα ένα αμερικανικό παράδειγμα, επειδή τα ρωσικά θεωρούνται από μερικούς στην Ελλάδα αναξιόπιστα(αφού «μόνο οι αμερικανοί μπορούν» μαθηματικά και φυσική). 😉

   https://www.militaryaerospace.com/rf-analog/article/14036475/electronic-warfare-ew-drone-jammer-marine-corps

   https://www.c4isrnet.com/unmanned/2018/04/13/everybody-wants-the-ability-to-take-down-drones/

   1. Ίσως ακόμα καλύτερα,έτσι όπως το προτείνεις,και ειδικά ἂν θέλεις να επιδείξεις και λάφυρα,έεε πειστήρια.
    Αλλά αυτό που προτείνω εγώ,έχει διαφορετική στόχευση,και αφορά την χρήση πυρός επιδεικτικά και με την υποσημείωση ότι μπορεί να το κάνουμε και σε άλλη κλίμακα,δηλαδή και εναντίον αεροπλάνων.
    Λέμε τώρα.

    1. Ίσως να θέλουν να προκαλέσουν ακριβώς αυτό, για έχουν αφορμή για την επιθετική τους στάση. Η φάση με το Mirage 2000 πάντως τους ηρέμησε μόνο προσωρινά, μετά συνέχισαν το
     συνηθισμένο παιχνίδι(με τις ευχές του ΝΑΤΟ να συμπληρώσω).

   2. Πιστολέρο,είμαι βέβαιος (εγώ προσωπικά είμαι βέβαιος,δέν διαβεβαιώνω),

    1)Ἂν για τους απέναντι μπορεί να είναι όπως λές αφορμή,τότε και εμείς έχουμε το άλλοθι που οἱ ίδιοι μας δίνουν :«μά,δέν κάναμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν οἱ ίδιοι!»

    2)Οἱ απέναντι,στην πραγματικότητα δέν επιθυμούν να περάσει το θέατρο σκιών στο Αιγαίο από την άσφαιρη σημερινή κατάσταση,σε πραγματικά πυρά,διότι τους βολεύει να μείνουμε άσφαιροι.
    Ακόμα και στο σημερινό μας χάλι,δέν είμαστε ούτε Αλ Μπάμπ,ούτε Αφρίν.
    Και το ξέρουν.
    Χώρια ότι με μία ἢ και δύο,ἢ και τρείς καταρρίψεις σε αλληλουχία,διακινδυνεύουν να προκαλέσουν την ανάγκη μίας «ρυθμίσεως» του προβλήματος,που αυτήν την στιγμή κρίνουν ότι δέν θα τους ευνοήσει.

    1. Προφανώς όλοι γύρω μας προτιμούν να παραμένουν ως έχουν οι εντάσεις, αφού στο τραπέζι μας παίρνουν ότι απέμεινε απο αυτή την χώρα, άνετα και με την θερμή υποστήριξη των υποτίθεται συμμάχων μας απο την Ανατολική ακτή του ατλαντικού. Εκείνοι «συμβουλεύουν» και την Αθήνα να συμμορφώνεται στις απαιτήσεις των γειτόνων(εδώ και πολλά χρόνια). Η απόφαση να αποχωρήσουμε προσωρινά απο το ΝΑΤΟ -αν θυμάμαι σωστά- δεν πρόσφερε και θετικά στην όλη ιστορία, αφού έδωσε ευκαιρία στους απέναντι να αναλάβουν ευθύνη στην περιοχή που εμείς είχαμε τον έλεγχο(με απόφαση του αφεντικού στο ΝΑΤΟ) όταν είμασταν μέσα.

     Με τα λίγα που είμαι σε θέση να γνωρίζω, είμαι απαισιόδοξος ότι μια πρακτική αλά Ισραήλ στον αέρα θα μας έφερε το αποτέλεσμα που πραγματικά θέλουμε, με τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα. Σίγουρα δεν είμαστε Αλ Μπάμπ, αλλά δεν μας θεωρώ ούτε Ισραήλ(το οποίο πιέζει τις ΗΠΑ, ενώ εμείς τους παρακαλάμε συνέχεια να επέμβουν στα ελληνοτουρκικά, και αυτοί μας απαντάνε πάντα τα ίδια γνωστά).

     Ένα ερώτημα που προκύπτει, αν οι απέναντι δεν πέσουν στην παγίδα να περάσουν σε μια θερμή ανταλλαγή πυρών ανταποδίδοντας άμεσα -ακόμα και με 2 η 3 καταρρίψεις- και περιοριστούν σε ένα εκδικητικό παιχνίδι όπου θα λένε ότι «εμείς απλά αμύνθηκαμε σύμφωνα με το πρωτόκολλο», τι γίνεται μετά;

     Επιπλέον, πως θα πείσεις τους άλλους, για να τους φέρεις με το μέρος της Ελλάδας στο θέμα, ειδικά όταν οι ΗΠΑ επιμένουν στην γνωστή τους πάγια στάση(ενώ ο λόγος τους για την Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα νόμος, σύμφωνα και με την αντίληψη αρκετών προσκυνημένων στην Ελλάδα πέραν της πολιτικής σκηνής);

     Εμείς γιατί δεν αμφισβητούμε π.χ. «τουρκική Ίμβρος» όπως αμφισβητούν οι απέναντι ελληνικά Ίμια και άλλα μέρη στο ανατολικό Αιγαίο και εντός Ελλάδος(με υπερπτήσεις), και παραμένουμε -η περιοριζόμαστε- στην υπεράσπιση εδαφών η θαλάσσιων περιοχών και ΕΕΧ που ανήκουν σήμερα νόμιμα και αναγνωρισμένα στην Ελλάδα;

     Οι ΕΚ γιατί δεν αμφισβητούν επίσης με υπερπτήσεις το ψευδοκράτος, εφαρμόζοντας ανάλογη πρακτική αμφισβήτησης με υπερπτήσεις;

     Έχω την εντύπωση ότι σε αυτό το παιχνίδι προκύπτουν περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις η λύσεις. Επειδή προφανώς έτσι συμφέρει αυτούς που έχουν τον έλεγχο στην περιοχή. Μου θυμίζει λίγο αυτό που λένε επάνω σε εμάς για την βελανίδια και το αγριογούρουνο που ξύνεται επάνω σε αυτήν(η γνωστή φράση θα μπορούσε να περιγράφει την σχέση Ελλάδας – ΝΑΤΟ/ΗΠΑ).

     1. Συμπληρωματικά στο παραπάνω, παραθέτω μια σχετική ανάλυση των αμερικανών, στην οποία φαίνεται να έχουν λάβει τα μέτρα τους για να περιορίσουν την ζημιά για το ΝΑΤΟ που θα προέκυπτε απο μια ελληνο-τουρκική αντιπαράθεση.

      https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP85T01058R000202330002-5.pdf

     2. Ἠ αλήθεια είναι ότι όταν επί 45 χρόνια είσαι ὁ «ψύχραιμος» της υποθέσεως,και έχεις διολισθήσει στον κατήφορο,όλα φαίνονται δυσκολώτερα από όσο είναι.
      Το 1974,στις 22/7 πάντως,οἱ απέναντι έχασαν δυο μαχητικά,πάνω από το Αιγαίο (καλά,ένα έκανε ανώμαλη προσγείωση στην Μικρά Ασία),και τουμπεκιάστηκαν,μέχρι που ἡ δική μας σιωπή τους έδωσε τον αέρα να ισχυριστούν ότι εκείνοι κατέρριψαν δύο δικά μας.
      Μήν ξεχνάς,παράλληλα,ότι όλες οἱ μέχρι τώρα κινήσεις τους προεξοφλούσαν την αδρανοποίηση των Ἑλληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τους «σώφρονες» ηγέτες.
      Ἂν όμως,έστω και μετά από ένα θερμό αεροπορικό επεισόδιο οἱ «σώφρονες» αφήσουν το λουρί και ορμήσει ὁ σκύλος,τότε όλη ἡ μαγκιά των απέναντι δέν θα είναι πλέον εκ του ασφαλούς.
      Και οἱ Τούρκοι δέν είναι κουτοί,να παίξουν σε ολισθηρό γήπεδο.
      Οἱ ίδιοι θα επιδιώξουν αποκλιμάκωση,ειδικά ἂν δέν ξέρουν το πολιτικό πρασκήνιο,ἢ υποπτεύονται ότι άλλοι βάζουν την Ἑλλάδα μπροστά.
      Με τις παρούσες ηγεσίες μας βέβαια,όλα αυτά ακούγονται σά από άλλον πλανήτη,αλλά σκέψου ότι όταν μας έχουν για χ€στ€ς,πόσο μπορεί να αιφνιδιαστούν απο απροσδόκητη ἑλληνική δράση.

      1. ΑΧΕΡΩΝ, εγώ γιατί έχω όμως την εντύπωση ότι αυτή η «ψυχραιμία» είναι ενορχηστρωμένη απο ξένους παράγοντες(θυμάσαι την συνομιλία του LBJ με τον έλληνα πρέσβη Α. Ματσα στην Ουάσιγκτον για το κυπριακό ζήτημα το 1964);

       Όχι δεν θέλω να υποστηρίξω μια πολιτική αλά Chamberlain απέναντι στον επιθετικό μεμέτη, αλλά ίσως να μην ήταν όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα φοβισμένοι προδότες που έτρεμαν τον Τούρκο, αλλά έναν πιο ισχυρό υποτιθέμενο φίλο(ο οποίος τραβούσε συνοριακές γραμμές στο χάρτη θαρρείς και μοίραζε περιουσία στα δικά του παιδιά).

       Για να μην ψάχνεις, σου μεταφέρω απευθείας το σχετικό σημείο της συνομιλίας(που έχει καταγράφει και στα αρχεία των αμερικανών(Gesprächsprotokolle des weißen Hauses), που μου αφήνει πικρές εντυπώσεις και γεύσεις για το όλο ζήτημα με τους γείτονες.

       «Die Unterstützung kam von Lyndon Johnson und seiner Administration in Washington, der bereits im Zusammenhang mit dem Zypernkrieg der griechischen Regierung klarge­ macht hatte, wer das Sagen hat. Im Sommer 1964 bestellte Präsident Johnson den grie­ chischen Botschafter Alexander Matsas ins Weiße Haus und sagte ihm, daß das Zypern­ problem durch die Aufteilung in einen griechischen und einen türkischen Teil gelöst werden müsse. Als Matsas den Plan ablehnte, brüllte Johnson:
       Dann hören Sie mir gut zu, Herr Botschafter, vergessen Sie Ihr Parlament und Ihre Verfassung. Amerika ist ein Elefant. Zypern ist eine Fliege. Griechenland ist eine Fliege. Wenn die beiden Fliegen weiterhin den Elefanten jucken, dann könn­ ten beide durch den Rüssel des Elefanten zerquetscht werden, endgültig zer­ quetscht.
       Die griechische Regierung, beharrte Johnson, muß die Anordnungen des Weißen Hau­ ses befolgen.
       Wir zahlen den Griechen eine ganze Menge guter Dollars, Herr Botschafter. Wenn Ihr Premierminister mir etwas über Demokratie erzählen will, über das Parla­ ment und die Verfassung, dann könnte es sein, daß er, sein Parlament und seine Verfassung nicht lange überleben.23
       Als Matsas konsterniert stammelte: »Ich muß gegen Ihr Verhalten protestieren«, brüllte Johnson weiter: »Und vergessen Sie nicht, dem alten Papa – wie heißt er doch gleich – zu erzählen, was ich Ihnen gesagt habe. Denken Sie daran, ihm das zu sagen, hören Sie!«, worauf Matsas den Wortlaut der Unterredung an Papandreou telegrafierte. Als der amerikanische Geheimdienst NSA die Nachricht auffing, klingelte Matsasʼ Telefon. Der Präsident war am Apparat:
       Versuchen Sie, bei mir auf die schwarze Liste zu kommen, Herr Botschafter? Wollen Sie, daß ich mich wirklich über Sie ärgere? Das war eine private Unterre­dung, die Sie mit mir hatten. Sie hatten keinen Auftrag, alles, was ich Ihnen ge­ sagt habe, wortwörtlich weiterzugeben. Passen Sie auf, was Sie tun.»

       Στα αγγλικά πιο συμπυκνωμένο(απο άλλη πηγή).

       «Then listen to me, Mr. Ambassador, Fuck your parliament and your constituion. America is an elephant. Cyprus is a flea. Greece is a flea. If those two fleas continue itching the elephant, they may just get whacked by the elelphants’s trunk, whacked good. … We pay a lot good American dollars to the Greeks, Mr. Ambassador. If your Prime Minister gives me talk about democracy, parliament and constituion, he, his parliament and his constitution may not last very long.“»

       – Lyndon B. Johnson

       „I must protest your manner“

       – Alexandros Matsas

       „Don’t forget to tell old Papa-what’s-his-name – what I told you. Mind you tell, him, you hear“

       – Lyndon B. Johnson

       https://de.m.wikipedia.org/wiki/Alexandros_Matsas

      2. Ο.Κ,δέν είναι και τόσο μυστικό αυτό,αλλά ποιό είναι το καθήκον και χρέος των «ταγών»;
       Να υποκρίνονται και να εξαπατούν τον λαό,δίνοντας εξετάσεις μπροστά στον κύριο πρέσβη,όπως πρόσφατα ὁ Παναγιωτόπουλος,ἢ να του πούν την αλήθεια;
       Εθνικόν δέν είναι το αληθές;

      3. Η απάντηση στο ερώτημα, και το ορθό θα ήταν να λένε την αλήθεια στο λαό. η γνωστή παροιμία λέει όμως «πες μου ποιός είναι ο φίλος σου, για να σου πω ποιός είσαι», όταν μπλέκεις όμως με ξένους συναδέλφους πολιτικούς που έχουν θρησκεία το ψέμα και απέναντι στους λαούς τους(ο LBJ αλλά και οι περισσότεροι άλλοι προηγούμενοι και εκείνοι που ακολούθησαν)

      4. συνέχεια

       εφαρμόζεις αυτά που σου έμαθαν, και αυτά που σου ζητάνε, για να μην χάσεις και τα χρήματα απο τα σχέδια μάρσαλ η την στρατιωτική υποστήριξη με παραχωρήσεις υλικού.

       Ένα σχέδιο* όπως το πρότεινε όμως ο Άτσεσον, δεν μπορούσε να δεχτεί οποίος και να ήταν στην εξουσία(άσχετα πιο κόμμα εκπροσωπεί).
       Μεγάλο μυστικό δεν ήταν, αλλά το ζουμί ήταν προφανώς στις λεπτομέρειες.
       Δεν ξέρω πως ήταν η ενημέρωση των πολιτών στην Ελλάδα εκείνη την εποχή(εμείς είχαμε μια εκπομπή ελληνικού ραδιοσταθμού του Μονάχου για να μαθαίνουμε νέα για την πατρίδα, και έτσι το κυπριακό του ‘74 μας ήρθε ξαφνικό, όπως και η αποκλιμάκωση που ακολούθησε σύντομα, αφού δεν γνωρίζαμε για το παρασκήνιο στην «προθέρμανση», όπως δεν γνωρίζαμε για το πραξικόπημα που έγινε ως προειδοποίηση στον ελληνικό λαό, για να «μάθει» να ψηφίζει «σωστά» όπως το έβλεπαν οι φίλοι μας με τα χοντρά πορτοφόλια απο την Ανατολική ακτή του ατλαντικού).

       Έχω ακούσει αρκετές φορές ότι ο λαός πρέπει να μαθαίνει όση αλήθεια αντέχει, αλλά και είναι νομίζω ξενόφερτη νοοτροπία/αντίληψη.
       Όχι ότι ο Έλληνας πολιτικός είναι παραδοσιακά λάτρης της αλήθειας, αλλά ακόμα και η γυναίκα του Ντιέμ συο Βιετνάμ είχε παρατηρήσει μετά την δολοφονία τους αντρός της ότι «οποίος έχει φίλους τους αμερικανούς δεν χρειάζεται εχθρούς», αυτή ηταν προφανώς η στιγμή της αλήθειας στο καθεστώς Ντιέμ που είχε παρόμοια σχέση με τους αμερικανούς όπως η Ελλάδα.

       Σημείωση με την μετάφραση συς ελληνικά

       The plan contained the following provisions: Cyprus would be united with Greece; Turkey would be granted a large military base on the island, under a thirty year lease, that would be an important strategic outpost of mainland Turkey; Cyprus would be divided into eight cantons, two established for the Turkish Cypriots with full local administration in their control; Greece would cede the small Dodecanese island of Kastellorizon to Tur- key; provisions for the re-settlement of Turkish Cypriots wish- ing to emigrate would be made, and an international body would be formulated to oversee that no human rights violations oc- curred on the island.”

       Στην μετάφραση

       Το σχέδιο περιλάμβανε τις ακόλουθες διατάξεις: Η Κύπρος θα είναι ενωμένη με την Ελλάδα. Η Τουρκία θα έχει στη διάθεσή της μια μεγάλη στρατιωτική βάση στο νησί, με τριάντα χρόνια μίσθωσης, που θα είναι ένα σημαντικό στρατηγικό φυλάκιο της ηπειρωτικής Τουρκίας. Η Κύπρος θα χωριστεί σε οκτώ καντόνια, δύο εδραιωμένα για τους Τουρκοκύπριους με πλήρη τοπική διοίκηση υπό τον έλεγχό τους. Η Ελλάδα θα παραχωρούσε το μικρό νησί του Καστελλορίζου στα Δωδεκάνησα στον Τούρκο. θα δημιουργηθούν διατάξεις για την εκ νέου διευθέτηση των Τουρκοκυπρίων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν και θα διαμορφωθεί ένα διεθνές όργανο για να επιβλέπει ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί “.

       https://scholarship.tricolib.brynmawr.edu/bitstream/handle/10066/13119/15_3-4_1988.pdf?sequence=2&isAllowed=y

   3. Πιστολέρο,για τις ἑλληνικές φράξιες εξουσίας,τα σχέδια Μάρσαλ είναι ότι τα πακέτα Ντελόρ μεταγενέστερα,δηλαδή κάποιας μορφής πλιάτσικο προς πελατειακή διαχείρηση.
    Με τέτοια προσέγγιση όμως,ἡ κατάληξη αναπόφευκτα είναι τα μνημόνια και τα υπερταμεία.
    Οπότε,ναί,για τους επιβήτορες της εξουσίας και τους παρατρεχάμενους,είναι μάννα εξ ουρανού.
    Για τον τόπο όμως;;
    Αλλά και τις παραχωρήσεις πολεμικού υλικού,τί να τις κάνεις,όταν το σίδερο το παίρνεις μόνο για να το γυαλίζεις,και όχι για να το μπαρουτοκαπνίζεις;
    Να βράσω και Σινούκ και Κάϊοουα,και Άρλεϊ Μπερκ και F-15/35/1035,όταν το αντίτιμο είναι Πρέσπες και Μόριες και οσονούπω πολλά ακόμα.
    Για το σχέδιο Άτσεσον δέν μπορώ να μιλήσω,όχι μόνο λόγω άγνοιας,όσο και επειδή δέν ήταν ένα σχέδιο,αλλά δέσμη σχεδίων με πολλές μεταβλητές.
    Κρατάω μόνο την στάση του LBJ,που ίσως ήταν πιό αγροίκα από άλλων προέδρων,αλλά ἡ αντίληψη τους είναι στην βάση της ίδια.

    Το ζουμί είναι ἂν οἱ κλίκες εξουσίας υπηρετούν την Χώρα,ἢ ἡ Χώρα είναι γι΄αυτές ένα ενέχυρο,για την πολιτική τους επιβίωση και διαιώνιση;

    1. Σκέφτηκα -και ανάφερα το ίδιο στην παράλληλη συζήτηση στο άρθρο με τους Ηρακλήδες, ενώ δεν είχα δει ακόμα την απάντηση σου – για τους εξοπλισμούς μέσο παραχωρήσεων, και γέλασα επειδή σκεφτήκαμε το ίδιο(ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν). 😉

     Πραγματικά είναι απορίας άξια η όλη περίπτωση προετοιμασίας στρατιωτικής αποτροπής στην Ελλάδα.

     Ένας Μπρούς Λί που σπούδασε και φιλοσοφία στις ΗΠΑ, θυμάμαι να έχει περιγράψει αυτό το «φαινόμενο» ως τέχνη του πολέμου χωρίς να πολεμάς(πρακτικά εννοούσε φυσικά άλλο πράγμα).

     Η πολιτική επιβίωση των πολιτικών στην Ελλάδα είναι προφανώς ο στόχος για την πλειοψηφία πολιτικών, αφού και τα κομουνια θέλουν να περιορίζονται στην συμμετοχή από το πάγκο, η μπούρδες στις λεκτικές αντιπαραθέσεις με τους πολιτικούς αντιπάλους δεν τιμωρούνται αλλά πληρώνονται η πριμοδοτούνται και απο πάνω από τους θεατές εξ αποστάσεως που χρηματοδοτούν αυτό το μπάχαλο, οι οποίοι συμμετέχουν μια φορά στα 4 χρόνια ενεργά για να ρυθμίσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα όμως, και όχι επειδή ενδιαφέρονται πραγματικά για μια πολιτική που συμμορφώνεται με τα συμφέροντα της χώρας(οικονομικά και γεωπολιτικά).

     Έτσι έχω την εντύπωση, ότι η χώρα(οι πολίτες) υπηρετούν το (η) ένα πολιτικό σύστημα που έχει ως στόχο την επιβίωση του για μικρά προσωρινά ανταλλάγματα που δεν εξυπηρετούν το μεγάλο σύνολο(όπως λέμε klientelpolitik για συγκεκριμένους εκλεκτούς πολίτες).

     Έτσι δεν έχει όμως χαΐρι το πράγμα, αφού όλα ξεκινούν από το εσωτερικό μέρος, το οποίο πάσχει σοβαρά από πραγματική ουσία.

  1. Χωρις να ειμαι ειδικος αλλα με ανα απλο γκουκλαρισμα ειδα οτι το δεν μoιαζει με ORLAN -10 και ειδικα εκει που παρουσιαζεις φωτο που το UAV ΕΧΕΙ ΟΥΡΑ ΜΕ 2 ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ενω το ORLAN -10 εχει ενα καθετο. https://www.airforce-technology.com/projects/orlan-10-unmanned-aerial-vehicle-uav/

   1. Στην Ουκρανία παίζει και πολύ προπαγάνδα απο τους φανατικούς φασίστες, έτσι θα πρέπει να απολαμβάνονται με επιφύλαξη τα όσα πασάρουν τα επίσημα ουκρανικά μέσα. Ότι υπάρχει υποστήριξη από την Ρωσία δεν είναι μεγάλο μυστικό, ξεκάθαρη είναι όμως πλέον και η
    εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η οποία ευθύνεται προφανώς και για το πραξικόπημα στην χώρα που δημιούργησε όλο το χάος που ακολούθησε. Όποτε ήταν και επόμενη η ρωσική εμπλοκή στις συνοριακές περιοχές, όπου φαίνεται να γιόρταζε ανάσταση η «Νύχτα των Κρυστάλλων»(Reichskristallnacht/Ράιχσκρισταλναχτ) στην ουκρανική έκδοση της σημερινής εποχής.

   2. το Орлан-3М η το Орлан-10 ειναι μια παρανυχίδα
    υπάρχουν πολλά overt και covert ,το συγκεκριμένο είναι μαύρο για deniability

    google search for
    ru.wikipedia.org/wiki/Категория:БеспилотныесамолётыРоссии

    https://www.wikiwand.com/en/List_of_unmanned_aerial_vehicles#/Russia

    https://military.wikia.org/wiki/List_of_unmanned_aerial_vehicles

    π.χ.
    А-175 «Акула»
    ru.wikipedia.org/wiki/А-175_«Акула»

    http://aerorobotics.aero/

    Комплекс ДПЛА ГрАНТ
    https://youtu.be/mrUkfIzUVXc
    TV surveillance with UAV Grant on the border of land and sea
    https://youtu.be/RWGj79kG5ic

    http://airwar.ru/enc/bpla/grant.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.