Περίπου εκατό Τούρκοι στρατιωτικοί θα ξεκινήσουν στο τέλος Μαϊού την εκπαίδευση, σε ένα στρατιωτικό κέντρο στην Ρωσία, για τον χειρισμό των πυραυλικών συστημάτων S-400 όπως δήλωσε πηγή προερχόμενη από τον στρατιωτικό-διπλωματικο τομέα την Δευτέρα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
“Προς το τέλος Μαΐου, περίπου εκατό Τούρκοι στρατιωτικοί θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση, σε ένα ρωσικό στρατιωτικό κέντρο, για τον χειρισμό των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, εκ των οποίων ένα σύστημα θα παραδοθεί στην Τουρκία το 2019 σύμφωνα με την σύμβαση,” δήλωσε η πηγή προσθέτοντας ότι “η εκπαίδευση θα διαρκέσει περίπου πέντε μήνες.”
Ο ρώσικος οργανισμός εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού Rosoboronexport δεν υπέβαλε σχόλια επί του θέματος.
Η πηγή τόνισε ότι οι τούρκοι στρατιωτικοί θα εκπαιδευτούν στον χειρισμό και την λειτουργία των πυραύλων S-400 μαζί με τη δεύτερη ομάδα Κινέζων στρατιωτικών, που άρχισαν την εκπαίδευση τους στο ίδιο στρατιωτικό κέντρο στα μέσα Μαρτίου. “Η ταυτόχρονη εκπαίδευση πυροβολητών αντιαεροπορικών από Κίνα και Τουρκία θα αποτελέσει μια άνευ προηγουμένου υπόθεση στην ιστορία της πρώην ΕΣΣΔ και της σύγχρονης Ρωσίας,” πρόσθεσε.
Το 2017 επιβεβαιώθηκε επισήμως οτι Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν σύμβαση για την παράδοση αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 στην Άγκυρα.
“May 7, 1955 On May 7, 1955, the first Soviet anti-aircraft missile system S-25 Berkut, the Moscow air defense system, was put into service.
The S-25 system was the first Soviet-adopted model of anti-aircraft guided missile weapons. In the 60s, the system was upgraded.”
https://andrei-bt.livejournal.com/1289195.html
«The Iraqi ambassador to Russia, Haidar Mansur Hadi, said that his government decided to buy Russian S-400 air defense systems.»
Aλλη μια μεγαλη επιτυχια απο το τεραστιο TSUTSEK POINT
https://www.defence-point.gr/news/s-400-pairnei-to-irak-pyrayloi-kata-ipa-sti-vagdati-plisiazei-polemos
@tsimuha
δηλαδή οι Ρώσοι θα δώσουν s 400 σε ένα κράτος ,που ουσιαστικά ελέγχεται από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής?
Αν ποτέ γίνει αυτό θα αφορά μια πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων έκδοση του συστήματος σε σχέση με τη ρωσική. Σίγουρα οι Ρώσοι έχουν σκεφτεί ότι η τεχνολογία τους κινδυνεύει όταν εξάγεται σε χώρες υπό δυτικό έλεγχο. Ίσως όμως θέλουν απλά να δημιουργήσουν σύγχυση και ρίξη μεταξύ των ΗΠΑ και των «συμμάχων» τους, όπως και με την περίπτωση της Τουρκίας.
Το Ιρακ εχει και αλλα ρωσικα οπλα, Τ-90,Pantsir, MI-28, δεν σημαινει αυτο οτι εχουν προσβαση σε αυτα οι αμερικανοι.Αν θυμαμαι καλα οι αμερικανοι στο Ιρακ εχουν μειωσει αρκετα τις δυναμεις τους.