Η ινδονησιακή εταιρεία PT Karya Tugas Anda (σήμερα λειτουργεί υπό την εμπορική ονομασία Tugasanda Group) δημιουργήθηκε το 1982 και ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευή λεωφορείων και διαφόρων ειδικών οχημάτων πάνω σε αμαξώματα πολιτικών οχημάτων. Το τεθωρακισμένο όχημα Turranga ειναι η πρώτη στρατιωτική παραγωγή της εταιρείας και μετά την επιτυχία της πώλησης του όχηματος στην Ινδονησιακή Πολεμική Αεροπορία, η εταιρεία ευελπιστεί να συνεχίσει τις πωλήσεις στον Στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας της Ινδονησίας και σε εξαγωγές σε άλλες χώρες της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Το τεθωρακισμένο όχημα Turranga ειναι κατασκευασμένο πάνω στο αμάξωμα του φημισμένου ελαφριού φορτηγού (pickup) Ford 550 Super Duty, διατηρώντας τον κινητήρα (6,7 λίτρων V8 πετρελαίου), την μετάδοση και την ανάρτηση του. Το απόβαρο του Turranga ειναι 7845 κιλά, το ωφέλιμο φορτίο του μπορεί να φτάσει τα 1000 κιλά. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο μελών του πληρώματος. Το σκάφος σχήματος βε (V) παρέχει βαλλιστική και IED προστασία σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο B6 (προστασία έναντι σφαιρών 7,63Χ51mm απο απόσταση 10 μέτρων). Εξι απο τα 13 οχήματα που κατασκευάστηκαν για την Ινδονησιακή Πολεμική Αεροπορία ειναι εξοπλισμένα με έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού.

Στο πλαίσιο προγράμματος, το 2015, η Διοίκηση Εδάφους (Paskhas) της Ινδονησιακής Πολεμικής Αεροπορίας παράγγειλε από διάφορους ινδονήσιους κατασκευαστές συνολικά 119 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 13 οχημάτων Turranga, όπως επίσης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικου DMV-30A κατασκευασμένα απο την κρατική Anoa, τεθωρακισμένα οχήματα Komodo από τον κρατικό αμυντικό ομιλο PT Pindad, ΤΟΜΠ P2 και ελαφρά οχήματα εφόδου ATAV P6.

Η Διοίκηση Εδάφους (Paskhas) περιλαμβάνει όλα τα χερσαία τμήματα της Ινδονησιακής Πολεμικής Αεροπορίας. Αποτελείται απο μια μεραρχία αλεξιπτωτιστών (αποτελούμενη απο τρεις πτέρυγες – συνολικά εννιά τάγματα κομάντο που αριθμούν σε περισσότερους από 4000 άνδρες), την αντιτρομοκρατική μονάδα Bravo-90 (μέχρι 700 άτομα), ένα σύνταγμα φρουράς και μια τιμητική φρουρά, ένα σύνταγμα αεράμυνας αεροπορικών βάσεων (τρία τάγματα), ενα σύνταγμα υποστήριξης (συμπεριλαμβανομένου ενός τάγματος τεθωρακισμένου ιππικού, ενα τάγμα μηχανικού, ενα τμήμα πυροβολικού), ένα σύνταγμα υποστήριξης, ένα κέντρο εκπαίδευσης και μια μεραρχία αεράμυνας (συμπεριλαμβανομένων δυο συνταγμάτων, τρία ακόμα ειναι στο στάδιο σχηματισμού). Οι δυνάμεις της Paskhas ειναι κατανεμημένες ανάμεσα σε τρεις μεραρχίες.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: