Το Typhoon έφτασε τις 11000 ώρες πτήσης …χωρίς να πετάξει

Typhoon
Οι δοκιμές αναμένεται να συνεχιστούν για τρία χρόνια, κατά την διάρκεια αυτών των δοκιμών, το Typhoon ενώ δεν θα κινήσει καθόλου τους τροχούς του, θα έχει «πετάξει» περισσότερες από 18000 ώρες πτήσης. (Φωτογραφία: BAE Systems)

Το πολλαπλού ρόλου μαχητικό αεροσκάφος Typhoon, συμπλήρωσε 11000 ώρες πτήσης «πετώντας» συνεχόμενα, περισσότερο από οποιοδήποτε αεροσκάφος του ίδιου τύπου. Aυτό όμως έγινε χωρίς να ξεκολλήσει έστω ένας τροχός του από το έδαφος.

Το Typhoon συμπλήρωσε 11000 ώρες πτήσης στην ειδική εξέδρα δοκιμών της BAE Systems, Η εξέδρα δοκιμών, που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία για το αεροσκάφος, βρίσκεται στο Brough της βορειοανατολικής Αγγλίας.
Μπορεί να προσομοιώσει τις πιο απαιτητικές συνθήκες που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Typhoon.
H χρήση των εγκαταστάσεων δοκιμών είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια πτήσεων του αεροσκάφους.

Οι επίγειες δοκιμές εξασφαλίζουν ότι η άτρακτος είναι ασφαλής, και διατηρεί την βέλτιστη απόδοση της ακόμη και αν έχει πολλές αποστολές πίσω της.
Οι μηχανικοί της BAE Systems έχουν κατασκευάσει την εξέδρα δοκιμών, για να παρακολουθούν τις πιέσεις που δέχεται το αεροσκάφος, ειδικά υδραυλικά έμβολα ασκούν φορτία στο Typhoon σε περισσότερα από 100 σημεία πίεσης.

Typhoon
H χρήση των εγκαταστάσεων δοκιμών είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια πτήσεων του αεροσκάφους. (Φωτογραφία: BAE Systems)

Στη συνέχεια οι αντιδράσεις σε αυτές τις τάσεις, μετριούνται από χιλιάδες ειδικούς διαύλους παρακολούθησης, προκειμένου να εκτιμηθεί πώς ακριβώς το αεροπλάνο αντιδρά με την πάροδο του χρόνου.

Οι δοκιμές αναμένεται να συνεχιστούν για τρία χρόνια, κατά την διάρκεια αυτών των δοκιμών, το Typhoon ενώ δεν θα κινήσει καθόλου τους τροχούς του, θα έχει «πετάξει» περισσότερες από 18000 ώρες πτήσης.

Πηγή: BAE systems 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.