ΗΠΑ: Η Αεροπορία παρουσίασε εν δράσει το σύστημα ελέγχου πυρός για τυφέκιο

Η Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) παρουσίασε το τελευταίας τεχνολογίας, σύστημα ελέγχου πυρός τυφεκίου κατά τη διάρκεια επίδειξης στην αεροπορική βάση Μπίλ, στην Καλιφόρνια.

Η νέα συσκευή σκόπευσης, με την ονομασία Smart Shooter, συνδέεται στο όπλο και κλειδώνει στα πυρά για την εξουδετέρωση του στόχου με ή χωρίς κίνηση.

Οι λύσεις του συστήματος ελέγχου πυρός Smart Shooter σχεδιάστηκαν για να παρέχουν στους Στρατιώτες και το προσωπικό επιβολής τάξης το πλεονέκτημα ακρίβειας σε κάθε μάχης, όμως το σύστημα διαθέτει εύρος επιπλέον εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων, και μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο φάσμα ρόλων.

Η εξελιγμένη, σε πραγματικό χρόνο ανάλυση πεδίου και οι αλγόριθμοι σκόπευσης μέσα στο σύστημα ελέγχου πυρός SMASH μπορούν να επιλέξουν έναν διαφεύγον και δύσκολο στόχο (όπως ένα σύστημα ανεπάνδρωτου αεροχήματος), ημέρα ή νύχτα.

Η συσκευή χρησιμοποιείται επίσης για τον περιορισμό των φιλικών πυρών καθώς το όπλο δεν πυροβολεί εκτός αν απασφαλιστεί σκοπίμως.

Σύμφωνα με το γραφείο Δημόσιων Σχέσεων της 9ης Πτέρυγας Αναγνωρίσεων, ο Διοικητής της 9ης Πτέρυγας Αναγνωρίσεων, Σμήναρχος Αντριου Κλαρκ, δοκίμασε την συσκευή σκόπευσης Smart Shooter μαζί με τον Επισμηνία Κόλτον Μπέκερ, της 9ης Μοίρας Δυνάμεων Ασφαλείας κατά, τη διάρκεια επίδειξης στην αεροπορική βάση Μπιλ.

“Οι αεροπόροι της 9ης SFS χρησιμοποίησαν την τεχνολογία του εμπορίου για να βοηθηθούν στην εκπαίδευση και να βελτιώσουν τον τρόπο που εκτελείται η υπηρεσία τους για την προστασία των εγκαταστάσεων”, αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου.

U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. Alexandre Montes
U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. Alexandre Montes

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.