Τα στέλθ μαχητικά F-22 Raptor της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) εκτελούν ξανά αποστολές πάνω από την Συρία, σύμφωνα με τον διαδικτυακό ερευνητή με το παρωνύμιο “Samir”.

Ο διαδικτυακός ερευνητής συνέκρινε προσφάτως δημοσιευμένες φωτογραφίες F-22, κατά τη διάρκεια αποστολής εναέριου ανεφοδιασμού πάνω από μια “άγνωστη τοποθεσία”, και δορυφορικές εικόνες για να επαληθεύσει την τοποθεσία που λήφθηκε η κάθε φωτογραφία. Χρησιμοποιώντας το Google Maps και άλλες τεχνικές χαρτογράφησης, προσδιόρισε την ακριβή τοποθεσία.

Σύμφωνα με τον Samir, η φωτογραφία των μαχητικών αεριωθούμενων F-22 Raptor λήφθηκε πάνω από την βορειοανατολική Ράκα, στην Συρία, τον Ιούλιο 2019.

“KC-135 ανεφοδιάζει F-22 βορειοανατολικά της Ρακα την 29η Ιουλίου”, έγραψε στο Twitter ο Samir.

Τον προηγούμενο μηνά, η Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) ανακοίνωσε οτι τα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεριωθούμενα προσγειωθήκαν για πρώτη φορά στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέϊντ στο Κατάρ για να “προασπίσουν τις δυνάμεις και τα συμφέροντα της Αμερικής στην ζώνη ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ”.

U.S. Air Force photo via Google Maps | Εικόνα της βορειοανατολικής Ράκα, των παρακείμενων κτηρίων και της περιοχής.

Η USAF είχε μεταδώσει οτι αεροπλάνα F-22 Raptor, από την 1η Πτέρυγα Μάχης, της Διακλαδικής Βάσης Λάγκλεϊ-Γιούστις, στην Βιρτζίνια, εκτελούν επί του παρόντος στην πρώτη τους ανάπτυξη στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέϊντ στο Κατάρ για να προασπίσουν τις δυνάμεις και τα συμφέροντα της Αμερικής στην ζώνη ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση Αεροπορικών Δυνάμεων ΗΠΑ.

“Αυτή η ιστορική ανάπτυξη είναι μια προσπάθεια συνολικής δύναμης που αποτελείται από αεροπόρους των 1 και 192 Πτερύγων Μάχης, με την υποστήριξη της 633 Πτέρυγας Αεροπορικής Βάσης, η οποία εκπαιδεύεται και εκστρατεύει η μία διπλά στην άλλη, παρέχοντας μια έτοιμη δύναμη για την Αεροπορία των ΗΠΑ”, έγραφε η ανακοίνωση.

Όμως τίποτα δεν αναφέρθηκε για την συμμετοχή των μαχητικών F-22 Raptor στις επιχειρήσεις στον ουρανό της Συρίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: