Αλεξιπτωτιστές της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) εκτέλεσαν αεροαποβατικές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στο πεδίο ασκήσεων Χοενφελς, στην Γερμανία, κατά την άσκηση Saber Junction 19 (SJ19).

Μια αεροαποβατική επιχείρηση είναι ένας περίπλοκος συγχρονισμός μετακινούμενων στοιχείων. Απαιτείται εκτεταμένος σχεδιασμός για την οργάνωση των κινήσεων των εναέριων μέσων, των πυρών πυροβολικού, των προκλήσεων της διοικητικής υποστήριξης και του εφοδιασμού μεγάλου αριθμού Στρατιωτών και εξοπλισμών σε μια παρατεταμένη πολυήμερη άσκηση στρατιωτικών δυνάμεων.

Αμερικανοί πιλότοι χρησιμοποιώντας ελικόπτερα Ch-47 μετέφεραν εξοπλισμούς και οχήματα μάχης καθώς εκτέλεσαν αεροαποβατική εκπαιδευτική επιχείρηση. Ελικόπτερα Ch-47 Chinook που ανήκουν την 1η Ταξιαρχία Αεροπορία Στρατού και μετέφεραν οχήματα εκτέλεσαν αεροαπόβαση κατά τη πορεία τους προς το πεδίο ασκήσεων Χοενφελς στο πλαίσιο της άσκησης Saber Juction 19, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου του Στρατού των ΗΠΑ.

Η Saber Juction 19 είναι μια άσκηση που περιλαμβάνει σχεδόν 5400 συμμετέχοντες στρατιώτες από 16 χώρες συμμάχους και εταίρους και πραγματοποιήθηκε στα πεδία ασκήσεων Γκράφενβερ και Χοενφελς, από 3 ως 30 Σεπτεμβρίου 2019. Η SJ19 έχει σχεδιαστεί ώστε να αξιολογηθεί η ετοιμότητα της 173η Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο να εκτελεί επίγειες επιχειρήσεις σε ένα κοινό, συνδυασμένο περιβάλλον και να προάγει τη διαλειτουργικότητα με τις χώρες συμμάχους και εταίρους.

Επίσης, Αλεξιπτωτιστές του Στρατού των ΗΠΑ εκτέλεσαν δοκιμές πεδίου στα νέα Ground Mobility Vehicle (GMV) οχήματα τους. Το πρόγραμμα CMV του Στρατού των ΗΠΑ προσφέρει στις Ταξιαρχίας Πεζικού Ομάδων Μάχης (IBCT) ένα ελαφρύ όχημα για την ταχεία μεταφορά Στρατιωτών και εξοπλισμού τους πάνω σε περίπλοκα και ανώμαλα εδάφη.

8 Σχόλια

  1. Gunslinger32

    Οι αμερικανοί περιορίστηκαν όμως σε ένα HUMVEE ανά ελικόπτερο που μεταφέρεται ως εξωτερικό φορτίο(ακόμα και στα ελαφρά οχήματα χωρίς πόρτες που φαίνονται στην 2η φωτογραφία). Ενώ φαίνεται να χρησημοποιούν το νέο μοντέλο F, που είναι και πιο ισχυρό σε σύγκριση με το προηγούμενο.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: