Γερμανία: Ο Στρατός των ΗΠΑ διεξήγαγε μεγάλη αεροαποβατική άσκηση

©Sgt. HENRY VILLARAMA

Αλεξιπτωτιστές της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) εκτέλεσαν αεροαποβατικές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στο πεδίο ασκήσεων Χοενφελς, στην Γερμανία, κατά την άσκηση Saber Junction 19 (SJ19).

Μια αεροαποβατική επιχείρηση είναι ένας περίπλοκος συγχρονισμός μετακινούμενων στοιχείων. Απαιτείται εκτεταμένος σχεδιασμός για την οργάνωση των κινήσεων των εναέριων μέσων, των πυρών πυροβολικού, των προκλήσεων της διοικητικής υποστήριξης και του εφοδιασμού μεγάλου αριθμού Στρατιωτών και εξοπλισμών σε μια παρατεταμένη πολυήμερη άσκηση στρατιωτικών δυνάμεων.

Αμερικανοί πιλότοι χρησιμοποιώντας ελικόπτερα Ch-47 μετέφεραν εξοπλισμούς και οχήματα μάχης καθώς εκτέλεσαν αεροαποβατική εκπαιδευτική επιχείρηση. Ελικόπτερα Ch-47 Chinook που ανήκουν την 1η Ταξιαρχία Αεροπορία Στρατού και μετέφεραν οχήματα εκτέλεσαν αεροαπόβαση κατά τη πορεία τους προς το πεδίο ασκήσεων Χοενφελς στο πλαίσιο της άσκησης Saber Juction 19, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου του Στρατού των ΗΠΑ.

Η Saber Juction 19 είναι μια άσκηση που περιλαμβάνει σχεδόν 5400 συμμετέχοντες στρατιώτες από 16 χώρες συμμάχους και εταίρους και πραγματοποιήθηκε στα πεδία ασκήσεων Γκράφενβερ και Χοενφελς, από 3 ως 30 Σεπτεμβρίου 2019. Η SJ19 έχει σχεδιαστεί ώστε να αξιολογηθεί η ετοιμότητα της 173η Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο να εκτελεί επίγειες επιχειρήσεις σε ένα κοινό, συνδυασμένο περιβάλλον και να προάγει τη διαλειτουργικότητα με τις χώρες συμμάχους και εταίρους.

Επίσης, Αλεξιπτωτιστές του Στρατού των ΗΠΑ εκτέλεσαν δοκιμές πεδίου στα νέα Ground Mobility Vehicle (GMV) οχήματα τους. Το πρόγραμμα CMV του Στρατού των ΗΠΑ προσφέρει στις Ταξιαρχίας Πεζικού Ομάδων Μάχης (IBCT) ένα ελαφρύ όχημα για την ταχεία μεταφορά Στρατιωτών και εξοπλισμού τους πάνω σε περίπλοκα και ανώμαλα εδάφη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

8 Απαντήσεις

 1. Οι αμερικανοί περιορίστηκαν όμως σε ένα HUMVEE ανά ελικόπτερο που μεταφέρεται ως εξωτερικό φορτίο(ακόμα και στα ελαφρά οχήματα χωρίς πόρτες που φαίνονται στην 2η φωτογραφία). Ενώ φαίνεται να χρησημοποιούν το νέο μοντέλο F, που είναι και πιο ισχυρό σε σύγκριση με το προηγούμενο.

   1. Για να είναι και χαλαροί, αποφεύγοντας και ένα ντεζαβού που είχαν σε προηγούμενη άσκηση, όπου έριχναν Humvee σαν να ήταν Mk.82 στο έδαφος;

  1. Αεροματης!εντυπωση μου κανει επικοινωνιες πριν καλα καλα εξασφαλισουν το προγεφυρωμα?πιο βαρια οπλα υποστήριξης τα φερνουν στο 2ο κυμα?

   1. Επικοινωνίες χρειάζονται πάντα για τον σωστό συντονισμό, εφόσον συμμετέχουν και άλλες χώρες(μεταξύ αυτών και οι γείτονες μας στα ανατολικά). Στις μονάδες αναγνώρισης(Scouts) οι ασφαλές επικοινωνίες έχουν επίσης μεγάλη σημασία. Για πιο ισχυρά μέσα δεν γνωρίζω, αλλά σε αερομεταφερόμενο σχηματισμό όπως είναι η 173η δεν νομίζω.

    Στο παρακάτω παρουσιάζεται πλούσια φωτογραφικό υλικό απο την άσκηση στην Γερμανία.

    https://www.dvidshub.net/feature/SaberJunction

    https://www.dvidshub.net/search/?filter%5Btype%5D=image&filter%5Btags%5D%5B%5D=saberjunction&filter%5Bdate%5D=19691231-20190930&sort=date

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.