Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ανακοίνωσε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 ότι αποφάσισε να εγκαταστήσει το σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS) Trophy στα άρματα μάχης Abrams τα οποία θα αναπτυχθούν στην Πολωνία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που αποδεσμεύθηκε την Παρασκευή από τον Στρατό Ευρώπης των ΗΠΑ, η εγκατάσταση συστημάτων Trophy παρέχει στις ομάδες διοικητικής υποστήριξης του Στρατού των ΗΠΑ (US Army) τη δυνατότητα να αξιολογήσουν και βιώσουν τη δυναμική του να μετακινούνται και να εγκαθιστούν το σύστημα σε περιβάλλον πεδίου.

“Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, η μονάδα θα εγκαταστήσει επίσης το σύστημα Trophy πάνω στα άρματα μάχης Abrams”, έγραφε στο δελτίο τύπου. “Το Trophy είναι ένα σύστημα ενεργητικής προστασίας που σχεδιάστηκε για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση πύραυλο-ωθούμενων βομβίδων, πυροβόλων άνευ οπισθοδομήσεως (ΠΑΟ) και αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων (ATGM)”.

Το 2019, ο US Army εγκατέστησε επίσης το σύστημα Trophy σε άρματα Abrams κατά τη διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης Justice Eagle 19 στο πεδίο ασκήσεων Σμαρντάν στην Ρουμανία.

Αξιωματικοί του Στρατού Ευρώπης των ΗΠΑ δήλωσαν οτι Abrams που συμμετείχαν στην άσκηση Saber Guardian 19 εξοπλίστηκαν με οπτικές αλλαγές στην εμφάνιση τους που να προσομοιώνουν το APS Trophy.

“Οι εξωτερικές τροποποιήσεις, οι οποίες είναι ίδιου μεγέθους και βάρους με το πραγματικό σύστημα, χρησιμοποιήθηκαν ώστε η μονάδα να παρέχει ανατροφοδότηση στο υπουργείο άμυνας σχετικά με την επίδραση του συστήματος στην κινητικότητα του οχήματος, την επίγνωση κατάστασης του πληρώματος και την ικανότητα προσβολής στόχων,” επεσήμανε το γραφείο δημοσιών σχέσεων του Στρατού ΗΠΑ Ευρώπης.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: