Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ανέθεσε στην BAE Systems μια τροποποίηση σύμβασης που ανέρχεται στα $269 εκατομμύρια για την συνέχιση της παραγωγής του οχήματος μάχης Bradley.

Η ανάθεση για 168 επιπρόσθετα αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley αποτελεί τμήμα της στρατηγικής εκσυγχρονισμού των οχημάτων μάχης του Στρατού των ΗΠΑ και εξασφαλίζει την επιχειρησιακή ετοιμότητας των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών ομάδων μάχης (ABCT).

Το Bradley A4 είναι εφοδιασμένο με ενισχυμένο συγκρότημα ισχύος που μεγιστοποιεί την κινητικότητα και αυξάνει την ιπποδύναμη του κινητήρα για την παροχή γρηγορότερης κίνησης κατά τις δράσεις στις μάχες ή σε άλλες αντίξοες καταστάσεις. Το ευρυγώνιο περισκόπιο όρασης οδηγού, η ενσωμάτωση του βελτιωμένου λογισμικού Force XXI Battle Command Bridge and Below (FBCB2) βελτιώνουν την ταυτοποίηση των φιλικών και εχθρικών οχημάτων και ενισχύουν την επίγνωση κατάστασης. Η τοποθέτηση ολισθαίνοντα δακτυλίου υψηλής ταχύτητας, η καλύτερη συνδεσιμότητα δικτύου και οι “έξυπνες” οθόνες που προβάλουν ταυτόχρονα διαβαθμισμένες και αδιαβάθμητες πληροφορίες βελτιώνουν επίσης σημαντικά την επίγνωση κατάστασης.

“Τα Bradley είναι από τα πιο σημαντικά οχήματα στις σημερινές ABCT του Στρατού επειδή επιτρέπουν στον Στρατό να μεταφέρει Στρατιώτες στην μάχη και παρέχουν πυρά υποστήριξης για την καταστροφή των εχθρικών οχημάτων και Στρατιωτών”, δήλωσε ο Σκότ Ντέιβις, αντιπρόεδρος των προγραμμάτων οχημάτων μάχης της BAE Systems. “Ο εκσυγχρονισμός στη διαμόρφωση A4 παρέχει στους Στρατιώτες περισσότερη ισχύ για να αυξήσουν την ταχύτητα και τις ικανότητες να ενσωματώνουν τις βελτιωμένες τεχνολογίες ώστε να διασφαλιστεί οτι διατηρούν το τακτικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης”.

Η προηγούμενη ανατεθείσα σύμβαση αρχικής παραγωγής των 164 οχημάτων Bradley A4 επέτρεψε στην BAE Systems να ξεκινήσει την παραγωγή. Η ανάθεση της προαίρεσης ανεβάσει τον αριθμό της συνολικής χρηματοδότησης στα $578 εκατ. περιλαμβάνει αναβαθμίσεις και σχετικά ανταλλακτικά των δύο εκδόσεων Bradley: Το τεθωρακισμένο όχημα μάχης M2A4 και το όχημα πυρών υποστήριξης ομάδας M7A4.

One Response

  1. Gunslinger32

    Προφανώς τα αναβαθμίζουν πρίν τα παραχωρήσουν στην Ελλάδα(η οποία τα χρειάζεται για αμερικανιές στις παρελάσεις). 😜

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: