ΗΠΑ: Πείραμα επικινδυνότητας ενσωμάτωσης ανεπάνδρωτων οχημάτων στους Σχηματισμούς Μάχης

© Kimberly Derryberry | Τροποποιημένο ανεπάνδρωτο TOMA Bradley γνωστό ως Mission Enabling Technologies Demonstrators (MET-D)

Η διυπηρεσιακή ομάδα οχημάτων μάχης νέας γενιάς (NGCV CFT) σε συνεργασία με το κέντρο συστημάτων επίγειων οχημάτων (GVSC) της Διοίκησης Εξέλιξης Πολεμικών Ικανοτήτων (CCDC) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) διενεργεί, από 15 Ιουνίου ως 14 Αυγούστου 2020, στο Φόρτ Κάρσον στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), επιχειρησιακά πειράματα με Στρατιώτες για την παρατήρηση, συλλογή και ανάλυση της ανατροφοδότησης από τους Στρατιώτες ώστε να αξιολογηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της ενσωμάτωσης των ανεπάνδρωτων οχημάτων μέσα στους επίγειους Σχηματισμούς Μάχης.

Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά πειραμάτων με Στρατιώτες που εκτελεί ο Στρατός των ΗΠΑ για να εκτιμήσει αν τα ανεπάνδρωτα οχήματα μάχης θα αυξήσουν την καταστρεπτική ισχύ των επίγειων μονάδων μάχης. Για αυτό το πρώτο πείραμα, ο Στρατός των ΗΠΑ εξόπλισε μονάδα επιπέδου Διμοιρίας Στρατιωτών της 4ης Μεραρχίας Πεζικού με τα συστήματα Mission Enabling Technologies Demonstrators (MET-D).

Στο πείραμα χρησιμοποιούνται τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley γνωστά ως Mission Enabling Technologies Demonstrators (MET-D) και τα τροποποιημένα ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113 γνωστά ως ρομποτικά οχήματα μάχης (RCV). Ο στόχος του προγράμματος των RCV είναι η ανάπτυξη μιας σειράς οχημάτων που θα μπορούν να λειτουργούν μέσω τηλεχειρισμού ώστε να κάνουν δύο πράγματα: Να παρέχουν επιπλέον χρόνο και χώρο στους Διοικητές για να λάβουν αποφάσεις παρέχοντας επιπλέον αναγνωριστικές ικανότητες σε μεγάλες αποστάσεις, ή να αντικαταστήσουν τους Στρατιώτες στις δραστηριότητες υψηλού κινδύνου όπως η ναρκοδιάσπαση συνδυασμένων όπλων ή ή χημική, βιολογική, ραδιολογική, πυρηνική και εκρηκτική (CBRNE) αναγνώριση.

Η NGCV CFT και το GVSC, ως μέρος της Στρατιωτικής Διοίκησης Μέλλοντος (AFL), δεσμεύονται να εκτελούν τις εκσυγχρονιστικές προτεραιότητες του Στρατού των ΗΠΑ. Για τον σκοπό αυτόν, εργάζονται για να εξακριβώσουν την βιωσιμότητα της ενσωμάτωσης των ανεπάνδρωτων οχημάτων στους επίγειους σχηματισμούς μάχης. Ο απώτερος σκοπός τους με το πρόγραμμα RCV είναι η μείωση του κινδύνου για τους Στρατιώτες και η παροχή στους Διοικητές με περισσότερο χρόνο και χώρο για την λήψη αποφάσεων στο πεδίο της μάχης.

GVSC

Το κέντρο συστημάτων επίγειων οχημάτων (GVSC) της Διοίκησης Εξέλιξης Πολεμικών Ικανοτήτων (CCDC) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), που εχει έδρα στο Ντιτρόιτ Αρσεναλ, στο Μίσιγκαν, είναι οι εγκαταστάσεις έρευνας και εξέλιξης των εξελιγμένων τεχνολογιών στα επίγεια συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Υπάγεται στην Διοίκηση Εξέλιξης Πολεμικών Ικανοτήτων (CCDC), μια από τις μεγάλες υποδιοικήσεις της Στρατιωτικής Διοίκησης Μέλλοντος (AFL).

NGCV-CFT

Η διυπηρεσιακή ομάδα οχημάτων μάχης νέας γενιάς (NGCV CFT) ηγείται του εκσυγχρονισμού των οχημάτων μάχης για να παρέχει γρήγορα στους Στρατιώτες με τις πιο εξελιγμένες πλατφόρμες μάχης. Η NGCV-CFT συγχρονίζει, συντονίζει και παρέχει πόρους στα προγράμματα για την άμεση προμήθεια των Στρατιωτών με επόμενης γενιάς πλατφόρμες μάχης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.