ΗΠΑ: Ο Στρατός δοκιμάζει το TEC Torch και άλλες νέες τεχνολογίες στο Φόρτ Λέναρντ Γουντ

To TEC Torch εν δράσει.

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) δοκιμάζει δεκαεννιά διαφορετικές τεχνολογίες στο Φόρτ Λέναρντ Γουντ για μελλοντική χρήση απο το προσωπικό του, όπως μεταδίδει το ky3.com. Ανάμεσα τους, αυτό που ονομάζεται TEC Torch. Ο TEC Torch επιτρέπει στους στρατιώτες να κόβουν λουκέτα, βίδες, καλώδια και άλλα εμπόδια με την καύση τους μόλις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στους περίπου 4000 βαθμούς °F (περίπου 2000 ºC). Αυτό είναι περίπου 2000 °F θερμότερο από την λάβα.

Την Τρίτη, 7 Μαΐου, Στρατιώτες παρουσίασαν αυτές τις τεχνολογίες στους δημοσιογράφους. “Η χρήση του MSSPIX (Πείραμα Ενσωμάτωσης, Υποστήριξης Ελιγμού, Ικανότητα Διατήρησης Μαχητικής Ισχύος, Προστασίας) είναι να εξεταστεί η γενική στρατιωτική χρήση των αναδυόμενων τεχνολογιών,” δήλωσε ο Συνταγματάρχης Λόρενς Μπέρνς, Διευθυντής στο Εργαστήριο Υποστήριξης Ελιγμών Μάχης.

Ο TEC Torch είναι το κορυφαίο εργαλείο χειρός παραβίασης για το προσωπικό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, του Στρατού, και της άμεσης αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η καύση δημιουργεί έναν πίδακα φωτιάς μέσω ενός μηχανικού ακροφυσίου για περίπου 2 δευτερόλεπτα. Ο εκλυόμενος πίδακας είναι ένας συνδυασμός εξατμιζόμενου μετάλλου και σωματιδίων που θερμαίνουν ταχέως τον στόχο κάτω από σημείο τήξης και “φαγώνεται” το υλικό του στόχου. Τα φυσίγγια περιέχουν ένα μοναδικό θερμικό μείγμα για την μέγιστη θερμότητα και ταχύτητα για τη βελτιστοποιημένη απόδοση κοπής. Ο πίδακας κοπής είναι θερμότερος από τους 4000 °F. Τα φυσίγγια είναι σχεδιασμένα για να περιέχουν με ασφάλεια την υψηλή πίεση και την θερμική ενέργεια λίγες ίντσες από τα χέρια του χειριστή. Το φυσίγγιο είναι εντελώς αυτόνομο με εσωτερικό αναφλεκτήρα. Η λαβή παρέχει μια μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ισχύος στο φυσίγγιο για την ανάφλεξη. Οι λαβές έχουν σχεδιαστεί με χαρακτηριστικά ασφαλείας για τη διασφάλιση της σκόπιμης ανάφλεξης.

  1. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να είναι μικρό: Διάμετρος 1,5 ιν. και μήκος συσκευής 12-14 ιν. (ανάλογα με τις επιλογές του προϊόντος).
  2. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να είναι ασφαλές: Έχουν εκτελεστεί εσωτερικές και εξωτερικές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η λειτουργία, αξιοπιστία και ασφάλεια του.
  3. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να είναι γρήγορο: Ενα φυσίγγιο χρόνου καύσης 2 δευτ. επιλέχθηκε ειδικά για την μεγαλύτερη ποικιλία επιχειρησιακών στόχων.

Το φυσίγγιο Rod Cutter μπορεί να κόψει τελείως μια χυτή ατσάλινη ράβδο πάχους ως 0,75 ιν. (δεν έχει σημασία αν είναι σφυρηλατημένη, απλού άνθρακα ή ανοξείδωτη). Το φυσίγγιο Plate Penetrator μπορεί να δημιουργήσει τρύπα διαμέτρου 0,35 ιν. μέσα σε μια ατσάλινη πλάκα 0,5 ιν. Αυτές οι δύο σχεδιάσεις φυσιγγίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά και σε ταχεία εναλλαγή για τη διάσπαση πολυαρίθμων εμποδίων. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για είναι ευέλικτο: Το πίσω μέρος των φυσιγγίων έχει έναν ομοαξονικό ηλεκτρικό σύνδεσμο που σχηματίζει έναν μηχανικό σύνδεσμο με την χειρολαβή. Αυτός ο σύνδεσμος είναι κοινός με τον διαχωριστή και τα καλώδια επέκτασης ώστε ο χρήσης να μπορεί να συνδέσει άμεσα ένα ολόκληρο σύστημα ειδικά προσαρμοσμένο σε ένα συγκεκριμένο σενάριο. Οι χειριστές δεν χρειάζονται έναν μεγάλο σάκο με ειδικά εξαρτήματα για κάθε αποστολή.

Προωθητικό βίντεο του TEC Torch.

Εκτός από τον TEC Torch, αναδυόμενες τεχνολογίες όπως ένα προστατευτικό κάλυμμα κεφαλής για την προστασία από τα άμεσα χτυπήματα των όλμων και ρουκετών – όπως επίσης και διαφορετικά συστήματα εντοπισμού εισβολέων. “Είναι κάτι περισσότερο απο επίγνωση κατάστασης,” δήλωσε ο Μπέρνς για το σύστημα εντοπισμού εισβολών. “Είναι ένας αισθητήρας και η επίγνωση κατάστασης ώστε να μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει, σε πραγματικό χρόνο, στην περιοχή σου.”

Οι Στρατιώτες παρέλαβαν, για να δοκιμάσουν, επίσης δύο διαφορετικά τηλεχειριζόμενα οχήματα. Ένα είναι ένας προωθητής γαιών Caterpillar. “Οι Μηχανικοί του Στρατού των ΗΠΑ βασίζονται στους προωθητές D-7 από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,” δήλωσε ο Φρέντ Ερστ. Μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς ουσιαστικά να βλέπουν το μηχάνημα. Οι κάμερες πάνω στον προωθητή γαιών επιτρέπουν στους Στρατιώτες να κινούν τον προωθητή για την εκκαθάριση των μονοπατιών για τους Στρατιώτες ώστε να περάσουν μέσα από τα ναρκοπέδια.

Επι του παρόντος καμία από αυτές τις τεχνολογίες δεν έχει αγοραστεί απο τον Στρατό των ΗΠΑ, αλλά τις δοκιμάζει για να διαπιστώσει αν είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον, κατέληξε το ky3.com.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.