Ο Στρατός των ΗΠΑ θα αποκτήσει περισσότερες από 160000 αραβίδες M4

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από τη Στρατιωτική Διοίκηση Συμβάσεων, σχεδιάζει να αποκτήσει περισσότερες από 160000 αραβίδες.

Ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε απο τη Στρατιωτική Διοίκηση Συμβάσεων-Ρέντστον την 22α Μαρτίου λέει ότι η υπηρεσία θα αναθέσει σε μια εταιρεία κατασκευής όπλων την προμήθεια, για την ακρίβεια, 167,195 αραβίδων Μ4 και M4A1.

Οι αραβίδες M4/M4A1 παρέχουν στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ μικρού μεγέθους, ελαφριά όπλα που βάλλουν πυρομαχικά NATO 5,56χλστ απο γεμιστήρα 30φυσιγγίων, διαθέτουν τελευταίας γενιάς εξαρτήματα ελέγχου πυρός και μηχανισμούς και παρέχουν αυξημένη προστασία και ισχύ πυρός για την μάχη εκ του σύνεγγυς.

Η περίοδος εκτέλεσης των συμβάσεων θα ειναι πέντε μονοετείς περίοδοι παραγγελιών για την κάλυψη των απαιτήσεων αραβίδων M4/M4A1 των οικονομικών ετών 2020-24 του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ, γράφει η ανακοίνωση.

Ως σημείο αναφοράς, η αραβίδα M4 είναι η κοντύτερη και ελαφρύτερη έκδοση του τυφεκίου εφόδου M16A2. Το όπλο M4 ειναι μια 5.56×45mm NATO, αερόψυκτη, άμεσης πρόσπτωσης αερίων (direct impingement), τροφοδοτούμενη με γεμιστήρα αραβίδα.

Η αραβίδα M4 χρησιμοποιείται ευρέως από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και αντικαθιστά σε μεγάλο βαθμό το τυφέκιο M16 στις μάχιμες μονάδες του Στρατού και του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ως το βασικό και υπηρεσιακό όπλο πεζικού.

Το όπλο παρέχει στις κοινές δυνάμεις του συνασπισμού που εκτελούν τις πιο δύσκολες πολεμικές αποστολές με ανώτερες επιδόσεις και ακρίβεια. Η απόδοση του M4 έχει αποδειχθεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών δράσεων σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Από την παρουσίαση της σειράς M4 το 1993 ο Στρατός των ΗΠΑ έχει αποκτήσει συνολικά 500000 αραβίδες M4. To όπλο M4 έχει επίσης εξαχθεί στις συμμαχικές δυνάμεις των ΗΠΑ και νατοϊκές χώρες υπό το πρόγραμμα στρατιωτικών πωλήσεων εξωτερικού (FMS).

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.