ΗΠΑ: Οι Πεζοναύτες ανακήρυξαν επιχειρησιακό το JLTV

Oshkosh Defense | Όπως και στον Στρατό των ΗΠΑ, το JLTV θα αντικαταστήσει τον παλιό στόλο Χαμερ του Σώματος Πεζοναυτών

Το ελαφρύ τακτικό όχημα (JLTV) του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) είναι επίσημα έτοιμο για να εκστρατεύσει και να υποστηρίξει αποστολές της ναυτικής εκστρατευτικής δύναμης ετοιμότητας σε όλον τον κόσμο.

Το τμήμα Επιχειρησιακής Εξέλιξης και Ολοκλήρωσης (CD&I) της Διοίκησης Επιχειρησιακής Εξέλιξης του Σώματος Πεζοναυτών ανακήρυξε ότι το πρόγραμμα JLTV -τμήμα του χαρτοφυλακίου ελαφριού τακτικού οχήματος στο Εκτελεστικό Γραφείο Προγραμμάτων (PEO) Επίγειων Συστημάτων – έφθασε την 2α Αυγούστου στην Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα (IOC), σχεδόν ένα έτος νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Το JLTV, ένα πρόγραμμα που είναι υπό τη διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ, θα αντικαταστήσει πλήρως τον παλιό στόλο των οχημάτων “χαμερ” High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (HMMWV) του Σώματος. Η οικογένεια οχημάτων JLTV προσφέρεται σε διαφορετικές εκδόσεις με πολλαπλές διαμορφώσεις πακέτων αποστολής, όλα παρέχουν προστατευόμενη, αδιάκοπη, δικτυωμένη κινητικότητα που ισορροπεί το ωφέλιμο φορτίο, την απόδοση και την προστασία σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Αρκετά στοιχεία πρέπει να ολοκληρωθούν πριν ένα πρόγραμμα ανακηρύξει ένα σύστημα IOC, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερα από την παράδοση του ίδιου του συστήματος. Το γραφείο προγράμματος έπρεπε επίσης να διασφαλίσει ότι όλοι οι χειριστές ήταν πλήρως εκπαιδευμένοι και τα εργαλεία συντήρησης και τα πακέτα επισκευών ήταν έτοιμα. “Η IOC είναι κάτι περισσότερο από το να λέμε ότι οι Σχολές και ένα Τάγμα Πεζικού έχουν τα δικά τους οχήματα”, δήλωσε ο Γιουτζίν Μόριν, διευθυντής παραγωγής του JLTV στο PEO Επίγειων Συστημάτων. “Όλα τα εργαλεία και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την υποστήριξη του συστήματος έπρεπε να βρίσκονται στην θέση τους, οι μονάδες έπρεπε να δεχθούν ικανοποιητική εκπαίδευση και κάθε Διοικητής Μονάδας έπρεπε να ανακηρύξει ότι είναι επιχειρησιακά έτοιμο”.

Για το JLTV, αυτό σημαίνει οτι το γραφείο προγράμματος έπρεπε να αναπτύξει πλήρως επιχειρησιακά έτοιμα οχήματα στις Σχολές εφαρμογής του Σώματος Πεζοναυτών -Σχολή Πεζικού Ιστ στο Στρατόπεδο Λεζουν στην Βόρεια Καρολίνα, Σχολή Πεζικού Γουέστ στο Στρατόπεδο Πέντλελτον στην Καλιφόρνια, το Βασικό Σχολείο στο Κουάντικο στην Βιρτζίνια και τη Σχολή Εκπαίδευσης Συντήρησης Μηχανοκίνητων Μεταφορών στο Στρατόπεδο Τζόνσον στην Βόρεια Καρολίνα – και σε ένα Τάγμα Πεζικού της 2ης Εκστρατευτικής Δύναμης Πεζοναυτών. Το γραφείο προγράμματος άρχισε τις παραδόσεις των οχημάτων στις σχολές νωρίτερα αυτό το έτος και τον περασμένο μήνα ξεκίνησε τις παραδόσεις οχημάτων στο Τάγμα Πεζικού.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.