ΗΠΑ: Πεζοναύτες διαγωνίζονται στον ετήσιο αρματικό διαγωνισμό Tiger

Photo by Lance Cpl. Alison Dostie

Πληρώματα αρμάτων μάχης M1 Abrams του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) διαγωνίζονται στον ετήσιο διαγωνισμό Tiger Competition στο πεδίο Range 409A στην βάση Πεζοναυτών Πέντλελτον στην Καλιφόρνια.

Ο διαγωνισμός στρέφει τους καλύτερους αρματιστές των τριών Επιλαρχιών Πεζοναυτών να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να εκπροσωπήσουν το Σώμα Πεζοναυτών στο Κύπελλο Σάλιβαν, τον διετή διαγωνισμό στο Φόρτ Μπενινγκ, Τζορτζια, μεταξύ των αρματιστών των ΗΠΑ και ξένων χώρων.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Tiger εκτελούνται δοκιμασίες ικανοτήτων πληρωμάτων αρμάτων μάχης στην προσβολή στόχων με ακρίβεια, στην ορθή χρήση των επικοινωνιών και στις δεξιότητες στη λήψη αποφάσεων και αξιολογείται η γνώση τους στα τεθωρακισμένα οχήματα.

Για τους αρματιστές του Σώματος Πεζοναυτών, ο ετήσιος διαγωνισμός Tiger τους επηρεάζει καθ’ολη την χρονιά, κάθε χρόνο. Δεν είναι απλά ένας διαγωνισμός του αρχίζει και τελειώνει, έχει διαρκή επιρροή στα πληρώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο ετήσιος διαγωνισμός δεν είναι σημαντικός μόνο λόγω των ποσοτικών στοιχείων που κρίνουν τον νικητή κάθε έτους, αλλά επίσης ανεβάζει το ηθικό και την μαχητική ικανότητα των Πεζοναυτών που συμμετέχουν.

Κάθε έτος ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε διαφορετικά πεδία ασκήσεων-βολών, εναλλάσσεται μεταξύ των βάσεων των τριών Επιλαρχίων. Αυτή η αβεβαιότητα βελτιώνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρματιστών και την ικανότητα τους να πολεμήσουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε τους ζητηθεί.

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

 1. «Κάθε έτος ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε διαφορετικά πεδία ασκήσεων-βολών, εναλλάσσεται μεταξύ των βάσεων των τριών Επιλαρχίων. Αυτή η αβεβαιότητα βελτιώνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρματιστών και την ικανότητα τους να πολεμήσουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε τους ζητηθεί.»

  Σε εμας ο χωρος υποθετικων αρματομαχιων ειναι συγκεκριμενος, οποτε εχει η δεν εχει νοημα κατι τετοιο;

  1. Σαφώς και έχει, αλλά εμείς δεν έχουμε τα πεδία που να πληρούν τις προδιαγραφές για ελεγχόμενες βολές αρμάτων. Εξάλλου η κυρία αποστολή των δικών μας ΤΘ δεν είναι εκστρατευτική όπως των αμερικανικών.
   Διαφορετικά μεγέθη στρατών και προϋπολογισμών.
   Πάντως το ιδανικό θα ήταν κάθε χρόνο, οι ελληνικοί διαγωνισμοί να γίνονται σε διαφορετικά πεδία, αν φυσικά υπήρχαν αυτά εκτός από τα Πετροχωρίου και Λιτοχώρου.

   1. Με ένα αμυντικό δόγμα όπως υπήρχε στο ψυχροπολεμικό μέτωπο της κεντρικής ευρώπης(π.χ. στην κοιλάδα της Φούλντα), παρόλο που ήταν άλλης κλίμακας, μου φαίνεται παράξενη η συνεχόμενη προσπάθεια για υιοθέτηση των αμερικανικών τακτικών(σε συνεκπαιδεύσεις), οι οποίες έχουν επιθετική φιλοσοφία που εφαρμόζεται στους πολέμους στην εποχή μετά τον Β’ ΠΠ, στην Ασία και αργότερα στην μέση ανατολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.