Γαλλία – Γερμανία: Ολοκληρώθηκε ένα αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω ολοκλήρωση της KNDS

Το μελλοντικό συμβούλιο διευθυντών της KNDS θα αποτελείται από δέκα μέλη. Εννιά μέλη θα είναι εξωτερικοί αντιπρόσωποι χωρίς άμεσες λειτουργικές ευθύνες εντός της KNDS. Το δέκατο μέλος θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της KNDS. Παμψηφεί, οι μέτοχοι διόρισαν τον Frank Haun να αναλάβει τον ρόλο του CEO. Ο Frank Haun διετέλεσε CEO της Krauss-Maffei Wegmann από το 2003, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην σχεδίαση και τη δημιουργία της KNDS το 2015 και ως συνδιευθυντής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εταιρείας από το 2015 και μετά.

Η πρόθεση των δυο μετόχων είναι ο πρόεδρος του συμβουλίου διευθυντών να είναι ο Philippe Petitcolin, ο τωρινός CEO της SAFRAN. Ο Petitcolin θα μεταφέρει στην εταιρεία την βαθιά και επιτυχημένη εμπειρία του στις βιομηχανικές επιχειρήσεις και τις διεθνείς συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών βιομηχανιών. Ο Petitcolin θα αναλάβει την θέση την 1η Μαρτίου, διαδεχόμενος τον Christian Jourquin. Οι δυο μέτοχοι θα διορίσουν, ο κάθε ένας, από τρία μη εκτελεστικά μέλη στο συμβούλιο των διευθυντών. Σε αυτούς θα προστεθούν τρία ανεξάρτητα μέλη που θα διοριστούν και από τους δύο μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του συμβουλίου των διευθυντών.

Η εκτελεστική επιτροπή, μοιρασμένη ισόρροπα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία, θα υποστηρίξει το συμβούλιο των διευθυντών και τον CEO στη διοίκηση για την επιτυχία της KNDS. Η νέα διαχείριση της KNDS απαιτεί επίσης νέους διορισμούς διοικητικών θέσεων και στις εταιρείες Nexter Systems και Krauss-Maffei Wegmann. Ο νέος CEO της Krauss-Maffei Wegmann θα είναι ο Ralf Ketzel, ο άλλοτε υπεύθυνος ανάπτυξης επιχείρησης της γερμανικής εταιρείας. Ο νέος CEO της Nexter Systems θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η νέα δομή διοίκηση της KNDS είναι σε ισχύ από την 15η Δεκεμβρίου 2020. Ο γαλλικός οργανισμός συμμετοχών και ο Δρ Wolfgang Büchele (πρόεδρος του συμβουλίου της Wegmann) ευχαριστούν τα απερχόμενα στελέχη του εποπτικού συμβουλίου της KNDS και τους δύο πρώην CEO για την εργασία τους στη δημιουργία της KNDS κατά τα πέντε τελευταία έτη, ειδικά τον Stéphane Mayer ο οποίος θα αποχωρήσει από την θέση του ως συνδιευθυντής μετά από πέντε επιτυχημένα χρόνια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.