ΗΠΑ: Βίντεο με τις σκληρές δοκιμασίες του αμφίβιου οχήματος σε φουρτουνιασμένη θάλασσα

Το υπουργείο άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) αποδέσμευσε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 ένα θεαματικό βίντεο που προβάλλει τις σκληρές δοκιμασίες και την αξιολόγηση ενός αμφίβιου αποβατικού οχήματος στην φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Κατά τη φάση των δοκιμασιών του, το αμφίβιο αποβατικό όχημα AAV7 του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ του στρατοπέδου Πέντλεντον διήλθε μέσα από δυνατούς ανέμους και φουρτουνιασμένη θάλασσα. Το 29 τόνων ερπυστριοφόρο αμφίβιο αποβατικό όχημα ανατράπηκε μέσα στην θαλασσοταραχή και έπειτα συνέχισε κανονικά την αποστολή του.

Το οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ στο twitter εξηγεί την σπουδαιότητα του Τμήματος Δοκιμών Αμφίβιων Οχημάτων (AVTB) και γιατί είναι τόσο σημαντικό για το Σώμα Πεζοναυτών.

Σύμφωνα με τον Αντιπλοίαρχο του Σώματος Πεζοναυτών Μπρέτ Χόφμαν, διευθυντή του Τμήματος Δοκιμών Αμφίβιων Οχημάτων (AVTB) και τον Επικελευστή Ντέιβιντ Γκλέηντ, αρχηγό αναβαθμίδα, το AVTB είναι το κέντρο δοκιμών του Σώματος Πεζοναυτών που ειδικεύεται στις δοκιμές, αξιολόγησης και εξέλιξη των υφιστάμενων και μελλοντικών αμφίβιων πλατφορμών.

«Χρειαζόμαστε το τμήμα δοκιμών αμφίβιων οχημάτων ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πεζοναύτες που εκστρατεύουν για να πολεμήσουν, θα παραλάβουν τον καλύτερης ποιότητας εξοπλισμό, και θα λάβουν τον σωστό εξοπλισμό που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που πρέπει να εκτελέσουν», δήλωσε ο Αντιπλοίαρχος Μπρέτ Χόφμαν.

Από την ίδρυση του τη δεκαετία του 1940, το AVTB βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δοκιμών αμφίβιων οχημάτων και παραμένει το μοναδικό κέντρο δοκιμών του αμερικανικού Υπ.Αμ. που ειδικεύεται στις δοκιμή, αξιολόγηση και εξέλιξη των υφιστάμενων και μελλοντικών αμφίβιων πλατφορμών του Σώματος Πεζοναυτών.

Το AVTB υπήρξε το επίκεντρο όλων των γενεαλογικών αναβαθμίσεων των αμφίβιων οχημάτων, από το Ερπυστριοφόρο Αποβατικό Όχημα (LVT), το οποίο ήταν σημαντικό κατά τις υπερκερωτικές επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα νησιά του Ειρηνικού. Κατά τις επόμενες δεκαετίες, το AVTB διατήρησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις δοκιμές πολλών εκδόσεων και αναβαθμίσεων του Αμφίβιου Αποβατικού Οχήματος (AAV) και του Οχήματος Μάχης Εκστρατείας (EFV).

«Εδώ στο AVTB, οι τεχνικοί παρέχουν οργανική υποστήριξη για όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές. Συντονίζουμε την επιμελητεία, τους εξοπλισμούς και κατασκευάζουμε όποιον δοκιμαστικό εξοπλισμό απαιτείται για την τοποθέτηση των οργάνων μετρήσεων», δήλωσε ο Επικελευστής Ντέβιν Γκλέντ, αρχηγός αναβαθμίδας στο AVTB. Επίσης, πρόσθεσε ότι «κατασκευάζουμε όλες τις βάσεις που απαιτούνται για την λήψη των δεδομένων από τις δοκιμές. Συντηρούμε και αποθηκεύουμε όλα τα όπλα που χρησιμοποιούνται κατά τις δοκιμές εξέλιξης. Το όραμα μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να γίνουμε ο μεγαλύτερος φορέας δοκιμών του Σώματος Πεζοναυτών».

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.