ΗΠΑ: Η USAF διασύνδεσε εξομοιωτές F-35, F-22, F-16 και E-3 Sentry σε ομαδικό σενάριο μάχης

Η Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) διασύνδεσε επιτυχώς εξομοιωτές πτήσης μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-35, F-22, F-16 όπως επίσης και του αερομεταφερόμενου συστήματος προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) Boeing E-3 Sentry σε μια εικονική ομαδική εκπαιδευτική επιχειρησιακή δραστηριότητα.

Οι πιλότοι πέταξαν μέσα σε ένα “προσομοιωμένο άκρως αμφισβητήσιμο περιβάλλον” κατά την τελική δοκιμή αποδοχής του εκπαιδευτικού συστήματος “Distributed Mission Training” στην αεροπορική βάση Νέλις στην Νεβάδα, δήλωσε η εταιρεία Lockheed Martin την 1η Ιουλίου 2020.

Το εκπαιδευτικό σύστημα “Distributed Mission Training” αναπτύχθηκε από την Lockheed Martin σε συνεργασία με το γραφείο κοινού προγράμματος (JPO) του F-35 και την Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF).

Στο μέλλον, το εκπαιδευτικό δίκτυο θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί και με άλλους εξομοιωτές αεροσκαφών, όπως αυτοί του μαχητικού Boeing F-15, δήλωσε η Lockheed Martin.

Το εκπαιδευτικό σύστημα Distributed Mission Training προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την συνεχόμενη εκπαίδευση πιλότων και τις προσομοιωμένες ασκήσεις μεγάλων δυνάμεων με πιλότους σε διάσπαρτες τοποθεσίες. Συγκεκριμένα, το σύστημα προορίζεται για την εκπαίδευση πιλότων στις “εξελιγμένες τακτικές” που χρειάζονται στις πολυχωρικές επιχειρήσεις, δήλωσε η Lockheed Martin. Δηλαδή, οι εξομοιωτές είναι ο φθηνότερος και πιο εύκολα επαναλλαμβανόμενος τρόπος εκπαίδευσης των πιλότων της USAF στο πως να συντονίζουν πολύπλοκες αποστολές με τους εικονικούς συμμετέχοντες της Διαστημικής Δύναμης, του Ναυτικού και του Στρατού των ΗΠΑ.

“Η αρχική παράδοση στην αεροπορική βάση Νέλις είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου καθώς καθορίζει το πλαίσιο ώστε να διασυνδεθούν όλοι οι εξομοιωτές του F-35 σε όλον τον κόσμο”, δήλωσε η εταιρεία. “Νωρίτερα, οι εξομοιωτές F-35 επέτρεπαν μέχρι τέσσερις πιλότους σε ένα σύστημα να πετάξουν μαζί σε προσομοιωμένες επιχειρήσεις. Το Distributed Mission Training συνδέει τους πιλότους στην αεροπορική βάση Νελις με άλλες βάσεις μέσα από το υφιστάμενο δίκτυο διανομής (distributed network) που επιτρέπει τις προσομοιωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τις υφιστάμενες πλατφόρμες 4ης και 5ης γενιάς”.

Η Lockheed Martin σχεδιάζει να εγκαταστήσει συστήματα Distributed Mission Training σε άλλες βάσεις της USAF σε όλον τον κόσμο. Το Ναυτικό των ΗΠΑ αναμένεται να παραλάβει το σύστημα στον σταθμό ναυτικής αεροπορίας Λίμουρ στην Καλιφόρνια μέχρι το τέλος του 2020.

© Lockheed Martin | Εξομοιωτής F-35 Distributed Mission Training

Garrett Reim

Απόδοση/Μετάφραση απο το flightglobal.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.