ΗΠΑ: H USAF παρήγγειλε την τελευταία αναβάθμιση του ατρακτιδίου σκόπευσης LITENING

Η Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USAF) υπέβαλε αρχική παραγγελία εξελιγμένων ατρακτιδίων σκόπευσης LITENING της εταιρείας Northrop Grumman με ικανότητα πλήρους έγχρωμου ψηφιακού βίντεο και δίχρωμης δέσμης λέιζερ αναζήτησης και παρακολούθησης.

«Η ικανότητα εγχρώμου βίντεο του LITENING λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε τον πραγματικό κόσμο με στόχο να παρέχει στους μαχητές, εντός του πιλοτηρίου άλλα και στο έδαφος, μεγαλύτερη κατανόηση της τακτικής κατάστασης σε μικρότερο χρόνο», δήλωσε ο Ράιαν Τιντνερ, αντιπρόεδρος, πλοήγηση, σκόπευση και επιτήρηση, Northrop Grumman. «Εαν η αποστολή είναι εγγύς αεροπορική υποστήριξη, επιτήρηση ή έρευνα και διάσωση, η τελευταία αναβάθμιση του LITENING θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι πιλότοι δεν θα χάσουν το παραμικρό».

Ο ανθρώπινος οφθαλμός μπορεί να δει χιλιάδες αποχρώσεις χρωμάτων, μια δυνατότητα που καθιστά εφικτή την καθημερινή λήψη αποφάσεων. Μέσα στο επιχειρησιακό περιβάλλον, οι επιπλέον πληροφορίες μπορεί να είναι σημαντικές, μειώνουν τον χρόνο που απαιτείται για την επιβεβαίωση της ταυτότητας ενός στόχου και την ανάληψη δράσης. Το έγχρωμο ψηφιακό βίντεο του LITENING, με ανάλυση μεγαλύτερη από 1K x 1K, θα παρέχει στους μαχητές σημαντικά πιο λεπτομερή κατανόηση του περιβάλλοντος τους.

Κατασκευασμένο με δομοστοιχειωτη σχεδίαση, κάθε ατρακτίδιο LITENING μπορεί να αναβαθμιστεί στην έγχρωμη διαμόρφωση. Αυτή η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα καταγραφής ταυτόχρονων μεταδόσεων βίντεο από όλους τους αισθητήρες για τους απολογισμούς μετά την αποστολή (post-mission analysis), την αυτόματη απεικόνιση κώδικα λέιζερ και την κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας για τα μάτια (eye-safe mode) που επιτρέπει την πιο ρεαλιστική εκπαίδευση καθώς χρησιμοποιείται το λέιζερ.

©Northrop Grumman | H Northrop Grumman έχει παραδώσει σχεδόν 900 ατρακτίδια LITENING στις ΗΠΑ και σε διεθνείς πελάτες. Τα ατρακτίδια έχουν καταγράψει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ώρες μάχης.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.