ΗΠΑ: Εργαστήριο του Στρατού παρουσίασε το σχέδιο GLUAS

Στα τέλη Απριλίου, το Στρατιωτικό Ερευνητικό Εργαστήριο (ARL) της Διοίκησης Εξέλιξης Πολεμικών Ικανοτήτων (CCDC) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο του ανεπάνδρωτου εναέριου συστήματος εκτοξευόμενο από βομβιδοβόλο (GLUAS).

Το GLUAS είναι σχεδιασμένο για να εκτοξεύεται ως πυρομαχικό χρησιμοποιώντας έναν τυπικό εκτοξευτή βομβίδων 40 χλστ για την συλλογή στοιχείων πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR).

Το ARL δήλωσε σε ανακοίνωση του, τον Μάρτιο, ότι ανέπτυξε μια κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία του σχεδίου και αναμένει να ξεκινήσουν οι έλεγχοι και η ανάπτυξη του ως το τέλος του έτους.

Το εργαστήριο τόνισε επίσης οτι είχε αναπτύξει δυο εκδόσεις του GLUAS: Ένα σύστημα ανεμοπορίας με αναδιπλούμενα πτερύγια έλικα και πτερύγια ανεμοπορίας Mylar, και ενα τύπου ελικοπτέρου που αιωρείται πάνω σε έναν καρδανικό αναρτήρα ομοαξονικών στροφείων.

Η μπαταρία που τροφοδοτεί το GLUAS, όταν είναι στην ρυμουλκούμενη διαμόρφωση, βρίσκεται μέσα σε μια θήκη πυρομαχικού. Αφού εκτοξευτεί, θα μπορεί να φτάσει μέχρι υψόμετρο 2000 ποδών (609 μ), με βεληνεκές και αυτονομία 2 χλμ και 90 λεπτών αντίστοιχα.

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα UAS μέσα σε περίβλημα που εκτοξεύεται με προωθητικό στοιχείο. Τότε το UAS ξεχωρίζει απο τη θήκη του και αφότου επιτευχθεί το επιθυμητό υψόμετρο. Το UAS επεκτείνει τα πτερύγια και το αλεξίπτωτο του και ταξιδεύει στον εναέριο χώρο που έχει καθοριστεί από τον χειριστή του.

Ενα συνηθισμένο UAS περιλαμβάνει το ωφέλιμο φορτίο, τις αεροδυναμικές επιφάνειες ανύψωσης (πτερύγια και αλεξίπτωτο), μπαταρία, ηλεκτρικό κινητήρα, και αναδιπλώμενους προωθητήρες. Τα φορτία των συνηθισμένων αποστολών που μεταφέρονται απο το UAS είναι κάμερες και αισθητήρες όπως μετρητής επιτάχυνσης, γυροσκόπιο και μαγνητόμετρο για τους σκοπούς του ISR.

Το UAS μπορεί να λειτουργήσει απο απόσταση μεσώ χειριστηρίων ή με την χρήση πρότερων προγραμματισμένων σημείων πλοήγησης.

Το εξοπλισμός του μπορεί επίσης να περιλαμβάνει δέκτη GPS και μικροεπεξεργαστή και ελεγκτή πτήσης που θα βασίζεται σε κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) που υποστηρίζει την επικοινωνία φωνής και εικόνας σε ένα ή περισσότερους χειριστές μέσω ενός συστήματος επίγειου ελέγχου (GCS).

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το janes.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.