ΗΠΑ: Διενέργεια επιχειρησιακών δοκιμών του AH-64E Apache Version 6

©US Army | Ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναπτύξει 491 Apache AH-64E Version 6 επί συνολικής δύναμης 691 ελικοπτέρων. Στην φωτογραφία ελικόπτερο Version 6 διενεργεί επιχειρησιακές δοκιμές στο Φορτ Χούντ τον Ιούνιο.

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) διενήργησε επιχειρησιακές δοκιμές του Boeing AH-64E Apache Guardian αναβαθμισμένο στην νέα διαμόρφωση Lot/Version 6, όπως ανακοινωσε η υπηρεσία την 24η Ιουνίου.

Οι δοκιμές στο Φορτ Χούντ στο Τέξας περιελάμβαναν επιχειρήσεις του αναβαθμισμένου Apache μαζί με ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (UAV) και επίγειες μονάδες για τη δοκιμή της διαλειτουργικότητας και των βελτιωμένων ικανοτήτων πρόσκτησης στόχων του ελικοπτέρου.

“Οι επιχειρησιακές δοκιμές συγκέντρωσαν στοιχεία σχετικά με την ικανότητα του AH-64E έκδοσης 6 να εκτελεί αποστολές επίθεσης, αναγνώρισης και ασφάλειας σε επίγεια και θαλάσσια περιβάλλοντα,” παρατέθηκε να λέει, από την υπηρεσία, ο Λάρι Χούντ, ο επιβλέπων αναλυτής στρατιωτικών δοκιμαστικών σχεδίων της Διεύθυνσης Δοκιμών Αεροπορίας της Διοίκησης Επιχειρησιακών Δοκιμών του Στρατού ΗΠΑ.

Η αναβάθμιση Version 6 για το Apache ξεκίνησε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας αξιας $1,5 δισεκατομμυρίων για την ανακατασκευή των υφιστάμενων AH-64D του Στράτου σε AH-64E. Όπως επισημάνθηκε από τον Στρατό των ΗΠΑ, η αναβάθμιση Version 6 περιλαμβάνει το Modernized Day Sensor Assembly (MDSA), “το οποίο διευρύνει σημαντικά τις επιθετικές ικανότητες και ειναι ένας παράγοντας που «αλλάζει τα δεδομένα» εναντίον μιας περιπλοκής και υβριδικής απειλής”, ένα βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης γνωστικών αποφάσεων (CDAS), αναβαθμίσεις λογισμικού και αναβαθμισμένο επεξεργαστή αποστολής.

Η υπηρεσία είχε νωρίτερα δηλώσει στο Jane’s ότι η διαμόρφωση Version 6 περιλαμβάνει συγκεκριμένη νέα λειτουργία στόχευσης στην θάλασσα, όπως επίσης ενισχύσεις εντοπισμού/κατηγοριοποίηση στόχου, ανάμειξης εικόνας λέιζερ πολλαπλού ρυθμού, ραντάρ συμβολόμετρων ακτίνων (RFI), παθητική μέτρηση απόστασης/επέκταση βεληνεκούς, ενισχύσεις ραντάρ ελέγχου πυρός, επίγειο σύστημα λογισμικού ανάλυσης ολοκληρωμένης υποστήριξης συντήρησης Longbow, διαδραστική ηλεκτρονική αναβάθμιση τεχνικού εγχειριδίου και ενσωματωμένα διαγνωστικά Soldier Radio Waveform (SRW).

©US Army | Ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναπτύξει 491 Apache AH-64E Version 6 επί συνολικής δύναμης 691 ελικοπτέρων. Στην φωτογραφία ελικόπτερο Version 6 διενεργεί επιχειρησιακές δοκιμές στο Φορτ Χούντ τον Ιούνιο.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.