Ο Στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε συμβάσεις για το ελικόπτερο FARA-CP

©Sikorsky | Η Sikorsky δήλωσε οτι θα συνεχίσει τις πτήσεις του S-97 Raider ώστε να επικαιροποιήσει την προσφορά της για το έργο FARA-CP του Στρατού των ΗΠΑ.

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) ανέθεσε συμβάσεις σε πέντε εταιρείες για το έργο FARA-CP. Οι ομάδες των εργολάβων πρέπει να ειναι έτοιμες για πτήση μέχρι τον Νοέμβριο 2022. Ο Στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε την 23η Απριλίου συμβάσεις σε πέντε εργολαβικές ομάδες για το πρόγραμμα “Μελλοντικό Ελικόπτερο Επιθετικής Αναγνώρισης – Πρωτότυπο Ανταγωνισμού” (FARA-CP), σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Οι AVX Aircraft-L3 Technologies, Bell, Boeing, Karem Aircraft, και Sikorsky έλαβαν εξουσιοδότηση για τη διενέργεια περαιτέρω πράξεων (OTA) για τις συμφωνίες προσφοράς του πρωτότυπου. Οι συμβάσεις αφορούν τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τις δοκιμές του ελικοπτέρου.

Η εκπρόσωπος του Στρατού των ΗΠΑ, Σάρα Τέϊτ, δήλωσε την 24η Απριλίου ότι τον Μάρτιο 2020 η υπηρεσία θα επιλέξει δύο εργολαβικές ομάδες. Η περίοδος εκτέλεσης αυτών των συμβάσεων OTA θα διαρκέσει μέχρι το οικονομικό έτος 2023 (FY 2023), αν και δεν θα συνεχίσουν όλες οι ομάδες μέσα στην εν λόγω χρονική περίοδο.

Η Τέϊτ δήλωσε ότι οι εταιρείες πρέπει να έχουν τα αεροσκάφη έτοιμα για πτήση μέχρι τον Νοέμβριο 2022. Τα δυο πρωτότυπα που θα επιλεχθούν, δήλωσε, θα διενεργήσουν δοκιμαστικές πτήσεις την ίδια περίοδο εντός του 2023.

Με βάση τα αποτελέσματα, την πρωτοτυποποίηση και τις εργασίες δοκιμών, ο Στρατός των ΗΠΑ θα επιλέξει έναν εκτελεστή και μια σχεδίαση για να προχωρήσει μπροστά στην τελική ολοκλήρωση και τις εργασίες πιστοποίησης για την παραγωγή και ανάπτυξη εντός του 2028. Το FARA-CP ειναι ένα απο τα μικρότερα σύνολα ικανοτήτων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την πλατφόρμα αεροσκάφους επόμενης γενιάς “Μελλοντική Κάθετη Ανύψωση” (FVL) του Στρατού των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος της Boeing, Αλίσια Φράνσις, παραδέχθηκε την 24η Απριλίου οτι η εταιρεία επιλέχθηκε για το στάδιο κατασκευής πρωτότυπου του FARA-CP αλλά αρνήθηκε να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά της. Επίσης, η εταιρεία συνεργάζεται με την Sikorsky στο μεσαίας κατηγορίας SB>1 Defiant για το πρόγραμμα Joint Multi-Role Technology Demonstrator (JMR-TD) του Στρατού των ΗΠΑ.

Η Sikorsky προσφέρει στον Στρατό ένα νέο ελικόπτερο που βασίζεται στην τεχνολογική σουίτα X2. Αυτη περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων μια σύνθεση με ομοαξονική διαμόρφωση, σύστημα ελέγχου μετριασμού φορτίου, ψηφιακό έλεγχο κινητήρα, ενεργό έλεγχο δονήσεων και μια ενσωματωμένη προπέλα ώθησης. Ο Τιμ Μαλία, διευθυντής του ελαφριού FVL στην Sikorsky, δήλωσε την 24η Απριλίου οτι η Sikorsky συνεχίζει να πετάει το ελαφρύ τακτικό πρωτότυπο ελικόπτερο S-97 Raider ώστε να επικαιροποιηθεί η σχεδίαση του για την προσφορά της εταιρείας στο FARA-CP.

Pat Host

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.