Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) πρόκειται να αρχίσει τις δοκιμές του συστήματος ενεργητικής προστασίας (APS) StrikeShield της Rheinmetall τον Οκτώβριο του 2020 στο πλαίσιο σύμβασης αξίας $11 εκατομμυρίων, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία με δελτίο τύπου την 3η Δεκεμβρίου.

Το StrikeShield είναι το όνομα του συστήματος ADS που αναπτύχθηκε παλιότερα και διατίθεται στο εμπόριο από τις θυγατρικές, ADS και IBD Diesenroth Endineering, της Rheinmetall. Για την αγορά των ΗΠΑ η Rheinmetal συνεργάστηκε με την United Business Technologies το 2015 και έκτοτε διερευνά ευκαιρίες προστασίας σε πλειάδα απαιτήσεων έρευνας και ανάπτυξης (R&D).

Το StrikeShield θα δοκιμαστεί από το γραφείο προγράμματος Συστήματα Προστασίας Οχημάτων του Στρατού των ΗΠΑ ως μέρος μιας ευρύτερης αξιολόγησης τεχνολογιών APS που πρόσφατα έχουν δει τα ισραηλινά Rafael Trophy-HV και Elbit Iron Fist Light Decoupled πάνω στο άρμα μάχης M1 Abrams και το όχημα μάχης M2 Bradley, αντίστοιχα, στο πλαίσιο του προγράμματος APS Expedited Non-Developmental Item.

Οι τελευταίες δοκιμές προορίζονται να επικαιροποιήσουν τα κριτήρια επιλογής του μελλοντικού APS για ακόμα περισσότερες πλατφόρμες του Στρατού των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Stryker, το τεθωρακισμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων (AMPV) που βασίζεται πάνω στο M2, όπως επίσης και τα οχήματα Κινητής Προστατευόμενης Ισχύος Πυρός (MPF) και Προαιρετικά Επανδρωμένο Όχημα Μάχης (OMFV), που όμως ακόμη δεν έχουν επιλεχθεί.

Jon Hawkes

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Αφού οι «ειδικοί» λένε συχνά ότι οι ευρωπαίοι δεν ξέρουν να φτιάχνουν οπλικά συστήματα, πως και γιατί ενδιαφέρονται οι αμερικάνοι για ευρωπαϊκά αμυντικά συστήματα;

    Η προστασία στρατιωτικών οχημάτων απο εχθρικά πυρά, δεν είναι ευαίσθητο σημείο για τον αμερικανικό στρατό, ώστε να αφήνεται στα χέρια των «άσχετων ευρωπαίων» παραγωγών αμυντικών συστημάτων;

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: